Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nesnáším kyselé jídlo, proč?

Od: kolina odpovědí: 11 změna:

Nesnáším kyselé jídlo, jako citrusy, kyselé sodovky? Je to tak už několik let. Po pozření takových potravin cítím tlak kolem žeber, snad v žaludku.. Čím to může být? Byla jsem na šlaufu před rokem, nic se nenašlo. Kdo ví, jak by to bylo dnes... Hledala jsem na internetu, protože doktoři zatím nepomohli...internet ale mlčí nebo jsem neměla štěstí. Pokud mátě co říci k tématu, budu ráda, děkuji.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

nov

3x

Trpíte potravinovou alergií, je jich spousta. lidovky.cz/...

 


3x

Některý orgán ve vašem těle se brání kyselému, dává vám to najevo, tak to ze stravy vynechte. Píšete "kyselé sodovky". Bublinky obecně nejsou pro organizmus nic moc, at už jsou to sodovky či jiné sycené nápoje. A ještě k tomu chemicky okyselené, nedivím se, že se to vašemu žaludku nelíbí. Co se týká citrusů, klidně žijte bez nich, není to v naší oblasti původní ovocný druh, jezte a získávejte vitamíny z ovoce, které roste zde u nás.

Existuje takové množstvích výborných polévek a jídel, že nevidím důvod se cpát zrovna "kyselicí", která vám nedělá dobře.

 

tebi

2x

Možná problém se žaludkem...Necítíte po jídle , jakémkoli bolest? Pokud ano , mohla by to být predzvet vředů. Občas to tak nám,pomáhá občasné pití Vincentky. Aspoň mi...

kolina

Cítím bolest pouze po kyselém jídle. Mohu tučné - cokoli..., jakmile sním kyselé, například kyselici., je zle.

 


2x

Já si myslím, že toto je nesmyslná otázka. Někdo rád vdolky, jiný holky. Já kyselé miluji a dělá mi to dobře. Tak to jím a nejím to, o čem vím že mi nedělá dobře a nepátrám. Škoda času.

kolina

To není o tom, co rád váš jazyk nebo ne. Kyselá je ale třeba každá druhá polévka a hlavní jídlo každé třetí. Co dělat, když se potřebujete najíst v závodní jídelně?

kolina, uskladníteli navařená jídla v lednici, kyselá nebudou.

Aha, závodní jídelna, to jsem nedočetla, tak to je problém.

nov

Zelňačka, segedín, kysané zelí atd. byly po uskladnění v lednici vždy stejně kyselé jako předtím. Slyším /čtu/ to poprvé v životě.

 

liska5

0x

Znám ze svého okolí, jako zánět jícnu, kdy po pozření nevhodné stravy nebo nerozkousaného sousta dojde k stažení vstupu do žaludku /stenoza kardie/. Asi bych to řešila nošením si krabiček s obědy ve dnech, kdy je na jídelním lístku něco nevhodného, a dietou. Asi to bude chtít antacida, léky na překyselení. A vynechat všechny dráždivé potraviny. Nejen kyselé, ale i sladké, kořeněné instantní a konzervované. Možná by poradil dobrý výživový poradce, jak změnit stravu. A zároveň je to na gastroenterologa. Jedno vyšetření asi bylo málo. Otravujte je, když problém trvá.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]