Nejste přihlášen/a.
Kefírové mléko koupené někde v obchodě má společného s kefírem téměř nic.K ničemu.
Ale zkušenosti a to velmi dobré až výborné mám z kefírem z tibetské houby,co to je a jak si připravovat si jistě najdete na internetu.Manželka si tímto kefírem vyléčila težkou vaginální mykozu které se nemohla zbavita a nic jí nepomáhalo..Začala ho pravidelně pít a občas se kefírem namazala tam dole...A bylo po mykoze.
Ja jsem měl nějaký zánět ve střevě taková slabší Crohonova nemoc , ulcerozní kolitida tomu říkali..Nic nepomáhalo a bylo mi řečeno že je to napořád že se s tím musím naučit žít.Dostal jsem tašku kortikoidu a hotovo a věděl jsme že je to špatně ani jsem to nebral.Upravil jsem stravu a začal jsem pít a pít a pít tento kefír.a dnes jsem zdráv.
Proto Vám tento kefír za sebe mohu doporučit.Ale samozřejmě není hned že se napijete a jste zdráva chce to trpělivost.
A na kuži nanest to určitě lze nepokazíte nic a mohu doporučit jak jsem psal manželka se se dole...potírala.
Já bych Vás zeptala, jestli jste měli ty krystaly, nebo houbu. Už delší dobu o tom přemýšlím a chtěla bych si to koupit a nevím co je lepší. Díky za radu. S.
Dobrý den Suzymon
Je to houba.Vypadá to jako malé květáčky.Manželka už to s tím umí a obhospodařuje ji už ví kolik jak co s tím. atd...Koupit se dá jen od lidí na internetu v obchodě nevím asi nikde,Někdo s tím trochu kšeftuje,někdo to pošle jen za poštovné.Tak nám to poslal kdysi jeden pán.Kdyby jste chtěla někdy zkusit a nesehnala klidně Vám ji pošlu.Množí se se krásně.
Připojuji chválu na "kefírové tibetské houbičky", nekde si je sežente, kefír pijte a když se s ním i napatláte, nic tím nezkazíte. Ale hlavně jeho popíjení je prospěšné.
Měli jsme i čajovou houbu kombuchu, pak se nám nějak přepila, rostla až lezla ze sklenice a nikdo jí už nechtěl.
Jé, tak to byste byl hodný. A omlouvám se, také jsem Vás měla úvodem pozdravit. A dokonce jsem i chtěla, ale bylo mi divné říkat Vám Jano, když vím, že jste chlap. Tak to nyní napravuji. Dobrý den "jana" a děkuji. Jestli teda mohu, obrátím se na Vás vnitřní poštou.
A pro "maky", tu kombuchu já znám, to dělávala moje maminka, ale to mi nějak nechutnalo. Ale ona bez toho nemohla žít a pořád to pila a pila, několik let a představte si, že nakonec jí ta houba vyrostla dokonce i někde uvnitř těla a měla s tím dost problémy. Už si to nepamatuji přesně, ale někde v útrobách jí ta houba začala růst. Možná, že to tady někdo vysvětlí.
Tak pozor, teď jsem si přečetla na internetu, že kombucha se dává do čaje a tibetská houba do mléka. A moje maminka to rozhodně dávala do mléka. Tak to asi špatně nazývala a byla to ta tibetská houba. Ale mně to teda nechutnalo, ale mohlo to být tím, že ona mi to nutila pít a mělo to pokojovou teplotu, protože to pořád měla postavené na lince v kuchyni. Já jsem se teď dočetla, že se to dá pěstovat i v lednici. No jestli mi ji rádce "jana" pošle, tak to zkusím tou studenou metodou. Je mi totiž divné, proč mi to tenkrát nechutalo, když mám normálně kyselé mléko ráda. Asi to bylo tou teplotou.
@Suzymon Zdravím jo já jsem chlap kdysi se tu registrovala manželka a já ten její nick dnes používám abych nemusel dělat zase registraci.ale vidím že dost lidí s tím má problém tak to budu muset nějak vymyslet.
Jinak ted jste mi vystrašila že Vaší mamce to rostlo v těle ale to snad ani není možné.Když budete chtít a neseženete v okolí klidně Vám pošlu jen musíme vymyslet jak v těchto vedrech aby se to neválelo někde na poště.
Dobrý den "jano", já už jsem Vám napsala vzkaz. Na to vedro jsem nepomyslela. A já se právě ptala proto, že jsem se dočetla, že existují i ty krystaly. Tak jsem si myslela, že to by mi možná chutnalo. Já si totiž pamatuji, že jsem měla nepříjemný pocit, když jsem to pila, bylo to takové divné, jakoby se v tom něco táhlo jako sliz. A to se mi ošklivilo. Tak jestli to opravdu je s tím slizem, tak já bych to stejně nepila. Tak to zatím nechte plavat. Ale jste opravdu velmi hodný, že jste mi to nabídl. Já teda zkusím sehnat napřed ty krystalky, jestli to nebude mít pro mne přijatelnější chut. Mně tam fakt vadí ta divná slizkost.
Ještě dodám k té mé mamince. Když se to stalo, tak já tady ještě nežila, jen jsem sem jezdila na dovolenou a maminka mi vyprávěla, že jí na to přišli při nějakém rentgenu a nevěděli co to je, že prý to vypadalo jako malinkaté růžičky květáku a pak nějak vydedukovali, že by to mohla být ta houba, se kterou to podle mne mamka přeháněla. Ono všeho s mírou, i toho dobrého. Já jenom vím, že pak už to nikdy nepila a já se po tom nepídila, protože mně to nechutnalo. Vzpomněla jsem si až zase teď, když se o tom tady píše, tak jsem si řekla, že bych to mohla znova vyzkoušet, že to možná moje mamka jenom přeháněla. Všude píší jaké to má zázračné vlastnosti. A i Vy máte jenom dobré zkušenosti.
Tibetský hříbek nebo jak se tomu doma pěstovanému zázraku říká - jde o shluk nějakých bakterií a kvasinek bez jakékoli záruky složení. Kdo chce kam .. však ona to nakonec pojištovna zaplatí. Ale radši jí to neříkejte.
Ještě, jsem se nesetkala s tím, že by někdo dával čajovou houbu kombuchu do mléka, může se používat jak černý čaj, tak pro změnu chuti čaje ovocné. Do mléka se dává tibetská kefírová houbička.
Však ano, já to o trochu výše píšu. To moje maminka to tenkrát špatně pojmenovala. Kombucha se do mléka nedává.
Já si myslím, že je to mýtus. Když nebývaly k dostání pletové masky, dělaly jsme si je: žloutek do kvasnic, olivový olej nebo smetana. Vlastně podobné suroviny se kombinovaly všelijak. Ale že bych z toho nějak někdy omládla, tož to ne. Více mi vždycky prospěl dostatek spánku a klid bez nervů. Ale za vyzkoušení nic nedáš. Oplachnout můžeš vždycky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.