Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co s vyvařenou pěnou?

Od: keebleek® odpovědí: 8 změna:

Dostal jsem pokyn, že mám dát vařit kuřecí hřbety. Hrnec, voda, hřbety a zaplý vaření. Dobrý.

Ale co s tou ,,pěnou,, co se vytváří na hladině? Vypadá to divně nechutně. Odebírat nebo něco jiného. A jak dlouho vařit?

Už to maká 30 minut. Díky za radu.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59

5x

Odebírat a vyhodit.

 

kepler*

5x

Chutově to nevadí, ale chceme-li mít čirý vývar, vaříme pomalu a pěnu odebíráme hustým sítkem. Dočistit se to dá bílkem na závěr vaření.

 


3x

Když se pěna, je to sražená krev, nesbírá, někdy se rozplyne a někdy z ní zůstanou tvrdé piliny. Dovedou pokazit celý dojem.Můžu dát nevyžádanou radu? Když chcete dobrou polévku a na mase zas až tak nezáleží, do hrnce dáváte maso a studenou vodu. Z masa se chut snadněji vyluhuje do tekutiny. Když vám na mase záleží, napustíte vodu teplou. Maso se dříve uzavře a chut zůstane uvnitř.


Díky za zkušenosti.

Jsem si vzpomněl, že jeden známý(mě známý) kuchař dával vařit nudle zvlášt od vývaru. Aby se mu těma vařenejma nudlema nezakalila polívka. Asi ten postup bral z profesního hlediska. Vařil v lázeňském domě v Karlově Studánce a vařil tak i doma.

Když uvaříte nudle v polívce, ta se zakalí a když ji všechnu nesníte, už uvařené nudle v polívce, do druhého dne nabudou a polívku vypijí. A místo nudlí je něco podivného. Nudle vždy vařím zvlášt v osolené vodě a na sítu propláchnu. Dám na stůl v misce s vidličkou. Každý si vezme na kolik má chut. Když mám na návštěvě vnuka, odpoledne se po nich jen zapráší. Studené, slepené, sní je do poslední.

 


2x

Při vaření se to stává běžně, nejčastěji u drůbeže, drůbežích drůbků, ale i hovězí nebo vepřové maso a kosti dokáží vytvořit tu pěnu. Sebrat cedníčkem a dát pryč.

Když ji tam necháte, pěna časem klesnem a ničemu to nevadí, ale vývar už není tak pěkně čirý, těmi zbytky pěny se zakalí. Já to sbírám, není to v hrnci nic pěkného. Jaga.


doplněno 24.05.20 09:34:

V nějterých starších kuchařkách dříve kuchaři radili: Při vaření sbírejte pěnu. V nových jsem tuto radu neviděla.

 


Tak jsem to povybíral a po hodině vypnul. Nic se nezvrtlo a ještě jsem byl pochválen. Nestává se to často.

 

kudlich

0x

Jde o sraženou bílkovinu...vybrat a rovnou do odpadu ve dřezu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]