Nejste přihlášen/a.
Není to normální. Je na čase změnit životní styl, stravu. Zkuste u Vás vyhledat dobrého nutričního / výživového/ poradce, abyste začal co nejdřív s uklidněním střeva.V této době aspoň telefonicky. Střevo je důležitější, než si myslíme. Je sídlem imunity. Obsahuje miliardy prospěšných mikroorganismů, bakterií, kvasinek,.., které jsou v určitém poměru, aby se zúčastnily procesu trávení. A my jim to zhoršujeme tím, co do sebe ládujem. Příliš cukru ve stravě podpoří rozvoj kvasinek, příliš jemné mouky klky slepuje /je jich asi 12 na 1mmm2/ a ty si pak nevytáhnou z tráveniny živiny, příliš smaženého a tuků provokuje žlučník k častým stahům, játra se namáhají s výrobou žluči, příliš masa prodlouží hnilobné procesy, příliš soli ve stravě /uzeniny/ střevo vysušuje, z přílišné mléčné stravy u někoho ten zbytek nerozštěpeného mléčného cukru pak dokvašuje v tlustém střevě. A třeba antibiotikum tento mikrobiom / to je ten soubor mikroorganismů/ poškodí na dlouhé měsíce, protože vybije nejen např.bacily angíny, ale i mnohé prospěšné bakterie. Výsledkem takové nerovnováhy je nadýmání, průjmy, nepravidelná stolice,únava, bolesti břicha, ekzémy, bolesti hlavy, útlum. . Pak je třeba přejít na šetrnou a zdravou stravu, aby se střevo zklidnilo a doplnit jídelníček některými potravinami, které urychlí tvorbu zdravého mikrobiomu. Sem patří kyselé zelí, kefír / né najednou/. Pro začátek je třeba omezit vše, co střevu škodí. Šetřící dieta. Doplňují se lactobacily / bifidus z lékárny/, musí se dvakrát déle sousta kousat, žít a jíst v pohodě, bez stresů. ´
Úplný půst ne, ale pozvolný přechod na jiné stravování.
Co první vynechat: energydrinky, sladkosti, nadýmavé zeleniny / brukvovité/ ,smažená jídla, tučná a těžká jídla, hranolky, ovoce s tvrdými slupkami, tyčinky z laciné čokolády, slazené nápoje, koblihy s tukovou polevou, chipsy, levné uzeniny, instantní polévky, trvanlivé majonézové saláty konzervy, ohřívané brambory a špenát, margaríny, dráždivé koření, alkohol i kouření Omezit mléko, bílé pečivo, zrající sýry a uzeniny, luštěniny.
Dodržovat tříhodinové intervaly mezi jídly, nejíst ovoce hned po jídle, stejně tak nepít kávu hned po jídle. Dostatečně jídlo rozkousat. Pít často čistou vodu a čaje na trávení /máta, sušené borůvky, zázvorový, černý čaj se skořicí. Dobrá je mezi jídly voda se lžicí zablečného octa.
Lékárna: Na střevo je dobrý výluh z puškvorce- drcený kořen. dodávat si D vitamin, který se aktivuje slunečním zářením, vitamin B6, ideálně v kombinaci s Mg. Častou stolicí ztrácíte minerály. A třeba nedostatek Fe způsobuje vyloženě únavu.
Dobré jíst: Borůvky, vařená mrkev, česnek, banány, jogurt, rýže, jablečné přesnídávky bez cukru, cibuli, česnek.
Dostatečný spánek a pohyb na čerstvém vzduchu. Masírovat si středy chodidel hlazením.
Když to nazval dráždivý tračník, tak nejspíš byl u lékaře. Tady lékař nic nezmůže, dokud se mladík bude stravovat nekvalitně a chaoticky. Měl by si uvědomit, že by mohlo následovat trvalé poškození střeva, chronický zánět, či porucha propustnosti střevní sliznice, což má za následek pronikání toxinů do krve, intolerance, alergie. A následky mohou odnést i cévní stěny. Pokud si to uvědomuje, že s tím má něco dělat, je na dobré cestě. A být od 18ti na práškách je hodně špatné, protože pokaždé jsou tam vedlejší účinky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.