Nejste přihlášen/a.
Které z potravin je pro organismus vhodnější, když není zažívání úplně v pořádku? Rohlík nebo vařené brambory? Co je pro tělo lepší stravitelné a lépe nastartuje zažívací cyklus?
Starší rohlík nebo suché brambory, jsou i jiné dietní potraviny, každý si musí vypozorovat, jak na co jeho zažívání reaguje.
Doplnil jste, že se jedná o sestru, trápí ji to již několik let a kromě jiného, zřejmě již diagnostikovaného onemocnění, je podezření na Crohnovu chorobu. Mohu Vám s klidem napsat, že pokud by se jednalo o Crohna, tak by to už dávno věděla, protože na to se dnes dá velmi rychle přijít. Lékaři už s tímto počítají, ne jako dříve, kdy je to celkem nenapadlo.
Takže otázka zní, má ho, nebo nemá, byla kvůli tomu na vyšetření, byla vůbec na vyšetření odeslána, nebo to je jenom její domněnka?
Za ta leta by měla mít sestra už dávno vysledováno, která jídla může a která nejsou pro ni vhodná.
Mám v okolí dvě osoby s touto nemocí, tak vím moc dobře, že každý člověk s crohnem může jiná jídla, někdo může tohle, ale druhý ani náhodou.
Samozřejmě je, že slupky, luštěniny, celozrnný chleba asi nikdo nedá.
------------------------------------------------------------
Jak již bylo řečeno, začíná se se starším pečivem a také se dále pokračuje s rozvařenou rýží, propasírovanou mrkví.
Chtělo by to vyšetření na Crohna, protože dnes se dá již dobře léčit, pokud by byla vhodný pacient, tak by u ní mohla zabrat biologická léčba.
Běžte po tom a hledejte třeba lepšího odborníka, odborníci jsou na Bulovce, pokud máte možnost. To máme ověřené, kde pomohli.
Dříve byly k dostání suchary (je možné zkusit piškoty), k tomu čaj. Určitě raději rohlík, brambory jsou pro masožravce nebo všežravce spíše plnidlo, z kterého si tělo moc nevezme, a pokus o jejich trávení organismus spíš vyčerpá...
Tak sestra mívá takové problémy, kdy jí nesedne nějaké jídlo/ i při dietě/ a protože má chronický zánět střev- podezření na crohnovu chorobu, dojde k nadmutí, bolestem v podžebří, nevolnosti. Vše se třeba po půl dni zase upraví, ale netroufne si jíst hned vše, i když je to dietní. Vždy začíná starším pečivem nebo uvařenými rozmačkanými bramborami se solí, nemaštěné ani s mlékem. Něco sníst musí, protože s prázdnými střevy je jí špatně taky. Je to takové záchvatovité, často je k tomu únava, bolest svalů a kloubů. Proto jí zajímá, čím je vhodnější začít. Ty stavy jsou už několik let chronické, léčí se na gastroenterologii.
Na vysvětlení. Sestra byla několikrát na koloskopii a z vzorků histologie vyšlo, že by to mohl být Crohn, pak ale při dalším vyšetření zas, že tam buňky Crohna nejsou. Chronický zánět střeva má ale každopádně, to histologie potvrzuje. Samozřejmě ví, co asi tak zrovna jí sedne a nesedne, ale bohužel, i to někdy selže. Podílí se stres a toho je nyní mraky. Tak to odnese i zdraví v té chronicitě. Šlo v otázce o to, zda je vhodnější na dietu rohlík nebo raději brambor, o nic jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.