Nejste přihlášen/a.
Objevil se tady postesk nad nedostatkem droždí. Suchého i čerstvého. Neměli bychom být z nedostatku špatní. Pro naše zdraví totiž není nejoptimálnější.
Ale vyrostly jsme na něm, používáme ho stále, možná, že bychom se po přečtení dvou článků měli zamyslet, jestli nám dělá opravdu tak dobře.
Bílý cukr, sůl, mouka, tyhle tři nezdravé potraviny zná každý. Ale můžeme k nim přiřadit i umělé margaríny a asi i droždí, i když to droždí bude pro většinu asi problém.
Našla jsem toto: - výroba - chytrolinek.cz/...
a následně: - konzumace - prokondici.cz/...
Děkuji za názory, kdo používá kvásek je vítán.
Letmo jsem přečetla a zjistila, že veškeré potraviny dle článku musí být přírodní a jídelníček stálý, neměnný a podobné xxxx. Snad tomu všemu nevěříte?
Kvásek je zdravější s porovnáním s kvasnicemi, ale jsou velkým zdrojem vitamínů a taková kvasnicová pomazánka či knedlíčky do polévky nemají chybu. A když zítra najdete opačné články, zas začnete věřit něčemu jinému. Každý by měl používat rozum.
Tak o tom droždí jsem to nevěděla. Vložila jsem k informaci, vím, že každý s tím naloží podle svého. Nikomu to nenutím.
Nikdy jsem neodstranila z jídelníčku máslo, sádlo, vejce, jak vědci a lékaři kdysi dávno radili. Ale naopak právě jenom ty kuneroly, též používám opatrně prášek do pečiva. Právě že používám rozum. Při kandidóze se vynechává cukr, sladké ovoce, kynuté pečivo, běžné housky a rohlíky atd..
Hlavní informace byla tedy k tomu droždí.
Přesně tak. Já také zásadně používám máslo, nebo sádlo a to si doma sama škvařím. Nikdy nekupuji tu kostku sádla. Ramu a a všelijaké ty úžasné rostlinné tuky, co se prý dobře roztírají, dávno už nekupuji. Je to absolutně bez chuti a člověk má tendenci si toho dávat hodně, protože má pocit, že to ničím namazané nemá a cpe do sebe nějaké sajrajty. Vyzkoušela jsem jednou a pak jsem to měla v lednici, až to shnilo. Už nikdy jsem to nekoupila.
no koukám, že karanténa se již projevuje. Vy tomu opravdu věříte? Tomu článku? Zkusil bych napsat do časopisu Nature. Organismů, nebo jejich částí, které přežijí výheň v troubě nebo peci, a jsou nadále funkční, opravdu není na světě mnoho. Nebyl bych skromný, protože je to opravdu objev světového formátu.
Mimochodem z kvásku, pravého žitného, jsem roky pekl chleba, než mi umřel během dovolené. Ale nikdy bych si neodvážil říct, že je jednoznačně zdravý a neškodný. Nikdy nevíte jako zoologickou zahradu si doma vypěstujete. Máte děti? Doporučuji shlédnout na déčku výborný naučný seriál Operace JAUU! Zrovna ve včerejčím díle vyráběli sýry, za pomoci bakteríí z podpaží, pupku a mezi prsty na nohou, fujtabl...
chtěl jsem jen upozornit, že kvasné procesy umí spousta bakterek a když si vypěstujete kvásek ještě bych nejásal.
Já ten kvásek znova zkusím. Když jsem se o to jednou pokoušela, tak mi to nějak chcíplo. Asi jsem neměla tu stálou teplotu, nebo co. Tak jsem se na to pak vykašlala a od té doby používám čerstvé droždí. Hlavně mám také moc ráda tu drožďovou pomazánku s vajíčkama. A to by z kvásku nešlo. Žitnou mouku doma mám, protože si pořád peču doma chleba. Tak to zase vyzkouším. Teď už mám takovou vyhřívací dečku na klíčení semínek, tak to položím na tu dečku. Ta udržuje stálou nízkou teplotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.