Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Obsah cukru v pivu

Od: matej22 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
jaký je obsah cukru v pivu? Jde srovnat množství cukru v Cole vs pivo?

V litru Coly je 100g cukru. Ale v pivu nevím.

Děkuji

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Názory na obsah cukru v pivu se různí. Já našel, že v 1L pivu je 36g cukru (3x méně než v Cole). Jsou i dietnější piva, kde je 7,5g cukru/1L (Gambrinus se sníženým obsahem cukru).

Pokud jde o tloustnutí tak u piva je důležitý obsah lihu, protože je velice kalorický. Pivo celkově obsahuje 400-500kcal/1L což je skoro ekvivalent středního obědu.

 


1x

V tomto zdroji si můžeš zadat druh a značku piva a zjistíš údaje výrobce:

napivosrozumem.cz/...

Musíme ale rozlišovat mezi dvěma údaji:
- Sacharidy (polysacharidy, monosacharidy a oligosacharidy, tedy včetně škrobů atd.)- pro Prazdroj kolem 50g/l
- Z toho cukry (monosacharidy a oligosacharidy, tedy i sacharóza) - pro Prazdroj 0,00g/l

dolga*

prazskypatriot.cz/...

Souhlasím, je to pravda. Když je člověk vyčerpaný, unavený, je vedro nebo dusno, tak tento nápoj ho nakopne doslova tak, že vyčerpání zmizí, unava se ztrácí a cítíte se dobře a skvěle.

dolga - ...no nevím, na mě to působí spíš opačně . Kkdyž si dám po obědě pivo (zvlášt v horku), jsem schopný usnout i na schodech. A to i když je to pivo nealkoholické. On je totiž chmel prokazatelně "uspávací" bylina.

dolga*

To proto, že jste žádné povzbuzení nepotřeboval. Tak pivo zapůsobilo opačně, když jste nepotřeboval zvýšit hladinu cukru v krvi. Ale zkuste dát plzenskou dvanáctku vyčerpanému člověku, například i když se mnou nebudete souhlasit, tak třeba mamince po těžším porodu. Hned bude fit. Věřte mi. A nic jí po něm nebude, naopak se bude cítit dobře. Dříve kojící matky dokonce pily denně jedno černé pivo a nikdy neměly problém s kvalitou a množstvím mléka. Zrovna tak anorektičkám, nebo lidem po operaci zažívacího traktu, na příklad po operacích žaludku to dělá vyloženě dobře, jedno takové pivo denně. Srovná to žaludeční štávy. Samozřejmě ale mluvím o jednom pivu , ne o třeba o pěti.

Jeden pravdivý příběh, ze kterého si ale neberte příklad. Náš kolega v jednom známém pivovaru měl problémy s ledvinami. Tak ležel v Motole na urologii a trápil se. Moč pořád temná, on neštastný a chybělo mu pivo. Tak nás poprosil, at mu jedno přinesem. Každý den po těch 14 dnů jsme za ním někdo z nás šli a donesli tu nejlepší značku, ale jen 10 st, aby nebyla na něj moc silná i když byl zvyklý. Chlap po 14 dnech šel domů zdravý, ledviny od té doby měl OK a doktoři měli radost, jak mu pomohli...A to je pravda, jen my jsme věděli, co ho uzdravilo.

 


0x

" ...zatímco v půllitru desítky či jedenáctky jsou pouze 2,2 gramy cukru, ve dvou decilitrech Coca Coly je ho 20 gramů."

Tady si o tom něco přečtěte.

Představte si, že mi trvalo celé 3 vteřiny, než jsem to našel.

hm, ale 4,4g cukru/1L piva je docela blbost. Na Novinkách je zřejmě chyba v desetinné čárce. I dietní pivo má 2x vyšší obsah. Tak pozor na zdroje informací.

 

dolga*

0x

Jsem potravinář. Obsah cukru ve sladině na varně, kde se vaří pivo, což jedna várka trvá od 6 - do 8 hodin podle toho, zda jde o 10 St. pivo nebo jiné, než se pak přidáním chmele mění na mladinu je u každé várky jiný. A dost vysoký, nebot cukr je potřeba, aby se v pivu na spilkách s kvasnicemi proměnil na alkohol.
Ale třeba italské várky byly hodně sladké, přidával se tam rafinovaný cukr a to ve velkém množství na cca 450 hl kolem 400 kg. Přidával se ještě v mladinovém kotli. Na české pivo stačilo 200 kg cukru na 450 hl mladiny.

Pak přes štoky mladina přejde na spilku, kde se vloží kultura kvasnic ze západního Německa, takže se během dvou dnů až jednoho týdne kultura roztáhne přes kádě na spilkách a to je chvíle, kdy se pak začne čerpat do kovových tanků ve sklepích, aby už hotové pivo dozrálo.
A šlo pak na export do stáčírny láhví nebo do sudů atd. Takže čím víc cukru, tím vícestupnové pivo. Na 100 ml cca 0,5 cukru. Takže po pivě netloustnete kvůli cukru, nemá skoro žádný, ale kvůli chmelu.
Je skvělý na trávení a na proplachování ledvin v rozumné míře a vy přiberete proto, že ten chmel vám způsobuje rychlé trávení a máte proto zdravý a velký hlad. To jsou obézní začátečníci...hubení notorici to překonali a nají se tím pivem...

Řekla bych, že pivo zaručeně nemá tolik cukru co Cola, ale zatímco s pivem si bezvadně vyčistíte trávení, pokud vám stačí 1 pivo za den, tak s Colou, co by žíravinou uspěšně a kvalitně umyjete třeba zašlé WC. V tom vidím fakt rozdíl, proč bych dala přednost pivu.

dolga*

Největší ulet je tak zvané ovocné pivo. Patrně to vymyslel cizinec, čecha by taková zvrhlost nenapadla...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]