Nejste přihlášen/a.
To je typ jazyka, který prozrazuje, k čemu jsme náchylní. Existuje diagnostika podle jazyka dokonce přes internet. Patří to do čínské mediciny, tak Vám nabídnou koupi čínských tablet a doporučí, co jíst a co ne. Právě teď se čínské medicině dala stopka. Nevím, jestli to tedy dál funguje. Knihy o tom ale jsou. Např. MUDr Petr Hoffmann "Od pramene čínské mediciny". Tam jsou fotky různých jazyků. Každé odchylky od růžového čistého jazyka něco znamenají. Podle toho je pak třeba upravit životní styl, stravu. Vy si hlídejte ledviny. Praskliny značí nedostek jinu. Ten je vyčerpán přílišným napětím v těle. Omezte solení ostrá a těžká jídla a pijte dostatečně čistou vodu. Ledviny vyčerpává dlouhodobý stres. A někoho stresují i hlouposti. Na jazyku se Vaše nastavení projeví právě po nějaké infekci nebo stresu.Taky s takovým jazykem souvisí sklon k zánětům v trávicím traktu. Lékař doporučí něčím potírat a brát nějaké vitamíny. Kupte si aspoň kokosový olej a cucejte několikrát denně lžičku pro zklidnění. Snažte se žít a jíst zdravě. Ono je to celkovém nastavení.
Mohu Ti říct, že já mám popraskaný jazyk celý a hodně. U zmiňovaného lékaře jsem proto byla na vyšetření před lety přímo u něj v Českých Budějovicích. Nezbavila jsem se toho, ale netrápí mne to. Prostě to ke mně patří. Jen nesmím jíst něco, co jazyk rozdráždí. Vadí mi třeba tvrdý alkohol, běžný ocet, opatrně mohu třeba ananas nebo jiné ostré ovoce, nesedí mi ani cukrovinky.
Ústa jsou začátkem trávicí trubuce. Když v ní je nepořádek, tak i tady. Střevo je sídlem imunity. Situace se uklidní, když budeš jíst zdravě, pravidelně a dostatečně pít a hýbat se na čerstvém vzducu. Vynech všechny extrémy, jako kouření, alkohol a omez cukr, sůl, bílou mouku, jídla těžká, smažená, levné uzeniny, cukrovinky,crossanty,sladké tyčinky, colu, chipsy, plísňové a tavené sýry, levnou čokoládu, polévky v sáčku, trvanlivé majonézové saláty a paštiky, kde je hodně konzervantů.
Začni jíst pravidelně s důrazem na snídani. Zařaď mnohem více různé zeleniny, hlavně listové, kyselé zelí nevařené, ředkvičky, česnek, cibule, celozrnný chléb, cereálie-pohanka, jáhly, kroupy, vločky, luštěniny, denně hrst mandlí nebo ořechů / né arašídy/, oleje za studena lisované, na saláty třeba olivový, dýňový, klíčky, kvasnice/sólo/ , kefír nebo podmáslí, jídla raději jednoduchá. Ryby, krůtí, králíka. Ovoce dost, ale samotné, né hned po jídle, ale mezi jídly. A často pij čistou vodu, taky mezi jídly. Jde o to srovnat se, aby se jazyk uklidnil. On je jen součástí "paseky", kterou máš v sobě.
Pokud máš zarudlé mandle, tak to bude spíš angina. Pokud tě i přesto pošle domů, tak ji pošli ... taky domů a najdi si jinou doktorku.
Pokuď nechcete jít k lékaři,vyplázněte jazyk na lékárnici v lékárně a ta by mohla taky pomoci,vypadá to na afty a je na to vodička,měla jsem kdysi něco podobného ale uvnitř na bočních stranách,ale nejsme lékaři,tak zkuste aspoň tu lékárnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.