Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Má někdo tady problém s trávením?

Od: hugboss* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chci se zeptat má někdo problém s trávením?Lépe řečeno nedostatek HCL a pepsinu?Jestli ano co Vám na to pomáhá?Děkuji L.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Žvýkačky. Produkují sliny, dělám to už léta.

 

hugboss*

taky máte malo HCL a pepsinu?

To nevím, nikdo mi to neměřil, ale prostě každé jídlo jsem vždy strašně dlouho cítila, léta jse špaatně trávila, dokonce jsem se jednou v práci na oslavě napila skotské a říhala jsem ji ještě v noci, takže, teď po každém jídle si beru žvýkačku.

hugboss*
27.05.18 11:42

diky

 

rafn

0x

Zázvorový čajZázvorový čaj z čerstvého zázvoru připravíme tak, že 1 až 3 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru (max. 4 gramy zázvoru nakrájeného na plátky) přelijeme litrem vroucí vody. Po dobu 5 minut necháme zázvor vylouhovat a poté jej z čaje odstraníme, vylouhované kousky zázvoru nejsou určeny k požívání.
(Do zázvorového čaje je dobré po zchladnutí cca na 60 stupňů přidat štávu z citronu a med (zejména při nemocech z nachlazení).
Tip: Pokud dáváte přednost kořeněným chutím, můžete spolu se zázvorem povařit skořici a hřebíček, tím získáte výraznější nápoj.)

Pro sladkomily

Pečené banány na zázvoru

Tento exotický dezert má velmi neobvyklou, neevropskou chut, kterou budete buď intenzivně milovat nebo intenzivně nenávidět, ale rozhodně nic mezi tím. Necháme máčet hrozinky ve vařící vodě. Oloupané banány položíme na plech a položíme na ně kousky másla. V rozpálené troubě (200 °C) necháme máslo rozpustit a stéci pokud možno po celém povrchu banánů. Pak banány pomatláme pomerančovou marmeládou. Přilijeme trochu pomerančového džusu a velmi silný zázvorvý vývar (připraví se stejně jako zázvorový čaj, jen použijeme méně vody a více zázvoru). Banány pečeme asi dvacet minut a během pečení občas poléváme vzniklou štávou (směsí rozpuštěného másla, pomerančového džusu a zázvorového vývaru). Ke konci pečení přidáme hrozinky, které mezitím nabobtnaly v horké vodě. Pečené banány na zázvoru servírujeme horké, s vanilkovou zmrzlinou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]