Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat má někdo problém s trávením?Lépe řečeno nedostatek HCL a pepsinu?Jestli ano co Vám na to pomáhá?Děkuji L.
Zázvorový čajZázvorový čaj z čerstvého zázvoru připravíme tak, že 1 až 3 čajové lžičky nastrouhaného zázvoru (max. 4 gramy zázvoru nakrájeného na plátky) přelijeme litrem vroucí vody. Po dobu 5 minut necháme zázvor vylouhovat a poté jej z čaje odstraníme, vylouhované kousky zázvoru nejsou určeny k požívání.
(Do zázvorového čaje je dobré po zchladnutí cca na 60 stupňů přidat štávu z citronu a med (zejména při nemocech z nachlazení).
Tip: Pokud dáváte přednost kořeněným chutím, můžete spolu se zázvorem povařit skořici a hřebíček, tím získáte výraznější nápoj.)
Pro sladkomily
Pečené banány na zázvoru
Tento exotický dezert má velmi neobvyklou, neevropskou chut, kterou budete buď intenzivně milovat nebo intenzivně nenávidět, ale rozhodně nic mezi tím. Necháme máčet hrozinky ve vařící vodě. Oloupané banány položíme na plech a položíme na ně kousky másla. V rozpálené troubě (200 °C) necháme máslo rozpustit a stéci pokud možno po celém povrchu banánů. Pak banány pomatláme pomerančovou marmeládou. Přilijeme trochu pomerančového džusu a velmi silný zázvorvý vývar (připraví se stejně jako zázvorový čaj, jen použijeme méně vody a více zázvoru). Banány pečeme asi dvacet minut a během pečení občas poléváme vzniklou štávou (směsí rozpuštěného másla, pomerančového džusu a zázvorového vývaru). Ke konci pečení přidáme hrozinky, které mezitím nabobtnaly v horké vodě. Pečené banány na zázvoru servírujeme horké, s vanilkovou zmrzlinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.