Nejste přihlášen/a.
Samozřejmě ne, takové podmínky jsou nezákonné. Restaurace byla volně přístupná, že, pro všechny zákazníky. Nelze selektovat a podmiňovat.
Pokud chcete na takovou nekalost upozornit, tak na ČOI.
Já bych byla, za takové jednání, hodně protivná. Prostě bych vyzvala přátele a s nimi obsadila stůl, dokud by nás neobsloužlili. A když ne, pak bychom seděli naprázdno. Bez kraválu a ostudy.
Spindl, vidím v živých barvách, jak mě, sedící, a pak po jednom kamarády, vynáší chlap v černém. Vynese a já se vrátím. A co? Uváže mě? Zavolá policii? Uhodí mě? Co mi může, když se nebráním. Jen sedím.
To víš, rejžovat se musí. Aspoň hned víš s kým máš tu čest, u takových si zásadně nic nedám. Oznámení ČOI je na místě, trochu jim to rejžování můžou osladit..
Už bych tam nešel a řekl to i známým. Bohužel turistů je víc než dost, tak se jim to vyplatí. To máš jak taxíky v Praze...
Nebo si můžeš objednat oběd a za 10 minut zmizet, at si to sní šéf.
Také jsme se s tímto setkali. Pokud měli někdo ceduli - nápoje pouze k xxx např. meníčku, jídlu , atd., tak je to i pro úřady v pořádku. Určitě nejde o státní restauraci a majitel si může klást podmínky. Je to jeho restaurace, zákony neporušuje.
Svařené víno se jistě pohybuje ve vyšších cenových relacích od 50 - 90 Kč. Tak to zase při více hostech nějakou tržbu dá.
Ale jak vidno, v případě obědové špičky, to mohl personál vyhodnotit jako nerentabilní zdržování.
Z. č. 634/1992 Sb.
§ 6 Zákaz diskriminace spotřebitele
Prodávající nesmí při prodeji výrobků nebo poskytování služeb spotřebitele diskriminovat.
je to jejich restaurace a ikdyž jsi jejich host, pokud nemáš žádnou útratu, mají tě právo vyprovodit ven. Bezdomovci si taky nezalezou do restaurace a nesedí tam celé dny. Mě by bylo trapně sedět u stolu bez ničeho a rodiny co se chtějí najíst nechat čekat stát někde u dveří, až se někde uvolní místo. A propo, to že to je jejich restaurace ještě neznamená, že si můžou všechno dovolit. Jak už jsem psál výše, myslím že na tohle právo nemají. Nemohou rozlišovat hosta který utratí 100 nebo 1000Kč.
Můžou vás slušně upozornit, že od určité hodiny mají rezervaci, takže můžete půl hodiny posedět a pak bohužel.
tak ono kdyz to vezmu z druhe strany, pokud bys mel hospodu a takovi ti co pijou jedno pivo 3 hodiny a nic si nedaji ti blokujou stoly tak by asi mohlo napsat treba neco ve smyslu ze napr od 10-15h prodavame napoje pouze pokud si objednas jidlo
pokud si sednes a nic nedas a bude mit jistotu ze z tebe nic nekapne tak myslim ze te klidne vyhodit muze, je to "soukromy podnik" a pravidla si urcuje sam
ja sice delam v necem uplne jinem ale mame treba jednoho zakaznika ktery vzdycky delal nejake problemy, naposled sem mu rekl ze vic uz u nas nepochodi i kdyby prinesl zlatou cihlu a je tady pro nej navzdycky zavreno, co rika nebo nerika zakon je fuk, protoze pokud bude treba tak ho do pryc poslu slusnou cestou
ale tohle je tak trochu debata jako o kohoutkove vode v restauraci u ktere si mysli ze by mela byt zdarma, ja jako obycejny host nechapu proc by mela byt zdarma, nekdo ti rekne ze ta troska nikoho nezabije, jenze kdyz ti prijde 100 lidi za den tak uz to neni troska, das k tomu treba platek citronu ktery taky neco stoji, nekdo to musi obslouzit a nakonec to vsechno musi umyt takze taky nevidim duvod proc bych to mel dostat zadarmo
Zdravím, máte pravdu, že je to velice nepříjemné , ale zkuste se na to podívat ze strany provozovatele. Nevím o kterou horskou chatu se jedná , tak je to jenom všeobecně. Zisk těchto chat je velice závislý na počasí a sezóně , což znamená , že se majitel snaží max. vydělat , aby potom pokryl ty ,,hluché" měsíce. Spočítejte si , kolik dnes stojí personál i s odvody, vytápění a veškerá energie, údržba takové chaty ( popř. nájem) atd. Pokud by tak nečinil , tak by tam také druhý rok mohla být cedulka zavřeno. Také musím odmítnout zákazníka s montáží baterky za 1000,-, když mám možnost udělat si topení za 150 tis. Můžu si to dovolit k zákazníkovi? Bohužel nic jiného mi nezbývá. ... Podnikal jsem i v pohostinství.
asd- psal jsem , že nevím o kterou chatu se jedná a že mluvím všeobecně . Tazatel též psal , : Jsme na lyžích ve Špindlu. Odpoledne jsme si chtěli dát svařáka v jiné horské chatě. ----tak že to také nemuselo být u sjezdovky , ale někde na běžkách mimo civilizaci.
Já věřím tomu, že kdyby to byl ojedinělý případ , tak by je tam nechaly , ale ze svých zkušeností vím, že lidi se tam chodí spíše ohřívat a odpočinout si. Tím se nechci tazatele nijak dotknout - neznám ho. Ale ruku na srdce , kdyby jste měl před barákem starou feldu nebo mercedesa - co by jste si vybral? Měl jsem hospodu vím o čem mluvím.
Jasně, majitel restaurace ve Špindlu u sjezdovky jezdí starou feldou a bydlí v paneláku v garsonce. I s němčourama sotva přežívá, tak lidi co jdou jen na svařák musí s lítostí vyhazovat aby nezkrachoval :D
Co bych dělal? Kdyby mi vadili "čajíčkáři", tak zdražim čaj a zlevnim jídlo (nebo dám nápoj k jídlu v ceně jídla).
Jestli to bylo až odpoledne, tedy ne ve špičce, kdy lidé normálně obědvají, tak to je neodpustitelné a opravdu to byly důvody diskriminační.
Ale nesouhlasím s tím, že jestlliže někdo přijde do restaurace v poledne, nebo v době kdy oni podávají obědy a obsadí stůl a dá si jenom pití. Představte si, že oni nakoupí suroviny a celé dopoledne vaří a připravují menu, aby si lidé měli z čeho vybrat a mohli se v poledne najíst. Restaurace má omezený počet míst a najednou jim tam přijde třeba pět i více lidí, kteří obsadí místa u stolu kvůli limonádě a ti, co by se chtěli najíst, buďto musí čekat, nebo musí jít jinam. No a pak, když odejdou a vy se rozhodnete restauraci opustit, majitel si může strčit neprodané jídlo za klobouk. A kdyby se mu tohle stávalo každý den, tak zkrachuje a lidi které on zaměstnává, přijdou o práci. Myslím si, že by měl byl každý soudný a nemyslet jenom na svůj komfort a potřeby.
Na tohle se dá dobře vyzrát. Většinou se nejdřív vybírá pití, pak až jídlo. Takže nejdřív si necháte donést pití a pak můžete říci, že jste si nic nevybrali (třeba že je to drahé). Jednoduchý návod.
Ovšem co je a není správné, to není jednoznačné. Představte si situaci, kdy jste promrzlí na kost a chcete si dát jen svařák či grog a nafrněná obsluha vás vykáže jako podřadný póvl někde z ulice.(a přitom by vám mohli třeba nabídnout místo na baru) Opravdu by to bylo v pořádku? V té situaci přece nemůžete omlouvat vedení podniku, že si chtějí vydělat, tak to chápete... Takhle by se to dalo praktikovat všude. Půjdete koupit psovi pamlsek a oni by vám řekli, že vám to prodají jen k pytli granulí, nebo známku, ale jen s balíkem obálek. Tak byste byli takoví samaritáni a bez řečí vyplázli peníze, nebo byste nic nekoupili - vždyt to chápete, obchodník musí vydělávat, že?
Takové praktiky já neuznávám. Když už začnu v něčem podnikat, musím počítat i s drobnými transakcemi, které mi ale mohou příště přinést ty větší. M.
to je bohuzel bezna praxe, vi ze treba nemcour jim da vetsi spropitne a podle toho se chovaji, jednou jsme byli v restauraci nekde kolem propasti Macocha a bylo to neco podobneho, sedli jsme, objednali hotovku + piti, piti donesli hned pak se navalila do restaurace hromada nemcu a bylo to videt, objednali hotovky behem chvilky to meli na stole a kdyz uz dojidali tak volam cisnika ze kde to jako vazne, rika ze musime chvilicku pockat, pritom nemci v par pripadech meli objednane to stejne co my, takze sem mu rekl ze si to muze strcit za klobouk a sli jsme pryc, ani to piti sem neplatil
Majitel restaurace si k hostům může dovolit to, co mu host dovolí. Klidně si můžete zavolat na ČOI - ta může dát majiteli v nejhorším pokutu, ale neřeší spory spotřebitelsko-dodavatelské spory.
Příště to musíte zkusit takto
To je tedy překvapení, že obchodníkovi jde o zisk... Musíte si začít na tento fakt zvykat. Spousta restauratérů na turisticky exponovaných místech má už preventivně nasazeny takové ceny, že by k nim žádný průměrný Čech ani nepáchl - je to jenom pro cizince ze západu a "lepší lidi" Tak levný a podřadný nápoj jako je svařák by snad v lepších horských chatách pro jistotu ani neměli nabízet. To tak možná někde ve stánku na stojáka
Z tohoto důvodu do Krkonoš nejezdím. Na začátku 90. let si hoteliéři mysleli, jak se napakují na cizincích, našinec jim smrděl a dávali mu to pěkně sežrat. Pak ale přišla hubená léta, kdy tam nejezdil vůbec nikdo. Předpokládám, že od té doby už se situace zase změnila, ale někteří se zjevně nepoučili. Mě osobně už tam nikdo nikdy neuvidí. Host je host, a přestože restauratéra do jisté míry chápu, takové chování prostě nepatří do civilizované země.
Pokud chtějí vaše peníze, tak se chovají jako blbci. Ještě stále chcete své peníze nechávat v takovém pajzlu? Pošlete je někam a běžte jinam. Nebo jim řekněte, že by jste si rádi dali jídlo ale že jste dostali upozornění, že po jejich jídle hrozí průjem a že to nebudete riskovat. A toto hlasitě řekněte obsluze, aby to všichni slyšeli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.