Nejste přihlášen/a.
Hlavní složkou klasiského jeleního loje je lanolin - tuk z ovčí vlny. Jelení má v názvu zřejmě proto, že se o něm zmiňoval snad už Hippokrates - konkrétně o účincích loje z jelení zvěře na suchou pokožku. Jelení lůj je ale pro člověka nepoživatelný, takže byl časem nahrazen. Z chemického hlediska se "ovčí jelení lůj" skládá z komplexu triglyceridů mastných kyselin společně s medicinální vazelínou a parafíny. Dále se také mohou přidávat různé aromatické látky, oleje, byliny apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.