Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Neustálá chut na kyselé

Od: efa odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám takový dlouhodobý problém. Neustále mě trápí chut na kyselé. Občas mám pocit, že by mi nejlépe udělalo loknout si octa. Zkoušela jsem brát vitamín C, ale nijak se to nezlepšilo. Nejhorší je, že pak začínám vyjídat ledničku a tu chut přejídám skoro čímkoliv (samozřejmě to nepomáhá). Máte s tím někdo zkušenost?

Díky a hezký den,

Eva

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

figurek*

1x

opravdu nejste v tom? Jak jsem si všiml, v těhotenství je chut na kyselé úplně normální.

Kupte si kyselé okurky. Z těch se netloustne.

efa

To už bych tak třikrát porodila, minimálně. :D

 

cechacek*

1x

Mohla by to být dysbalance v okruhu jater, jedině lékař to zhodnotí

liska*

Ano, jaterní typy mají rády kyselé. Prospěje Vám "vyčistit- detoxikovat" játra. Navíc, jsou kyselé věci, které prospívají, jako citrusy, kyselé zelí nebo slavný jablečný ocet. Ten stimuluje látkovou výměnu a pomáhá odstraňovat z těla odpadní látky. Tento ocet je celkem levný, má takovou kvasnou chut, ale dá se na něj zvyknout. Do salátů, nebo jen tak do vody. Používají ho lidé s nadváhou, nebot pomáhá zároveň hubnout. Toxiny na sebe totiž vážou vodu, tělo si je v sebeobraně ředí. A ta voda,to jsou také kila navíc. Nic nepokazíte, když budete brát ostropestřec a potraviny s vyšším obsahem zinku a A vitaminu. To vše játrům prospěje. Naopak játra budete zatěžovat těžkými tučnými jídly, smaženým, zrajícími sýry, levnými uzeninami, paštikami, chipsy, alkoholem a přemírou sladkostí.

 

simona

1x

Já to mám celý život, od malinka jsem vyjedla vše kyselé doma a vypila i s lákem. S vývojem se mi to ještě více pojí k hormonálním změnám. Tudíš s přicházející peridodou je to tak neodolatelné, že fakt trpím, a jedu do obchodu pro zásoby utopencu, kys. rybiček, okurek, moravanek a td. Sladkého se nemusím ani dotknout. I teď tu sedím s vyjedenou sklenicí pečenáčů. Ale co jsem chtěla říct, měl to můj táta, mám to já i moje sestra. Myslím si, že jsme každý nějak nastavený už v té naší továrně enzymů a naše těla prostě jedou s nějakou predispozicí. Chutě jsou vždy věc hormónů i stavem žaludku a dalších orgánů, ale nervové soustavy. NIkdy jsem neměla potřebu to řešit a jsem zdravá. Nikdy jsem neměla nijak špatné výsledky jater, krve ani ničeho podobného pokud to nesouviselo s jiným onemocněním. A mám to opravdu ud malinka. Máma mi vyprávěla jak mě často našla nad talířem s octem a v něm si máchám chleba a jím ho až jsem měla pusu bílou. Jedíné negativum toho všeho je acné...ale to mám i po sladkém a mléce. Všichni už mě znají a na návštěvu mi většinou nosí něco kyselého, a né dorty.

 

hnipirdo*

0x

Změna chuti bývá doprovázená těhotenstvím, někdy, samozřejmě a protože nejsem žena, také mívám chutě na kyselé a tak se léčím zavináči, kys. okurkami, kysaným zelím...a později chut na kyselé odezní.

efa

Těhotenství nehrozí. :D Ty chtuě jsou strašně časté. Kyselé mě vyléčí na chvilku. Pak je to zase odznova.

 

ben®

0x

Dobrý den, je to normální - tělo si samo řekne, co by chtělo. Střídají se období sladká, kyselá nebo pálivá. Mám to také a vždy to odezní, resp. ta chut se změní. Ovšem, je to normální rozežranost. Zdravím!


doplněno 12.07.17 17:07:

efa - ta změna chuti může trvat dlouho (klidně rok i déle). Ta období se střídají, tak si počkejte na tu změnu.


doplněno 12.07.17 19:03:

efa - nejste v pubertě, kdy člověk neví, co by se*ral? No, tak si zajděte za tím doktorem a on Vás pošle na krev a možná i další (někdy nepříjemná) vyšetření (a prázdniny se lépe využijí). A ledničku moc neotevírejte.

efa

Tady jde právě o to, že mě chut na kyselé skoro nikdy nepřechází.

Dobrý den. Pokud tento problém trvá delší dobu, pak se nechte vyšetřit lékařem. Zda máte v pořádku oblast jater. Nějakou příčinu to mít musí a tu určí jen lékař. Někdy člověk může mít různé chutě, to je normální, ale pokud to trvá dlouho a ta chut na kyselé je hodně intenzivní, opravdu se obratte na lékaře, aby zjistil zda je vše zdravotně v pořádku nebo ne.

jofa*

Moje matka kdysi před mnoha a mnoha lety měla to samé. Nepřestávající chuň na kyselé. To bylo sklenic kyselých okurek co spořádala a čalamády kyselé atd. . Doktor konstatoval chudokrevnost. Měla operaci , novou krev a vyléčila se. Tak tolik moje zkušenost v rodině.

liska*

Sladké prý láká nejvíc lidi, co jsou slabší na žaludek, slané vyhledávají ledvinové typy. To má jistou logiku. Ale pálivé? Tak to si musím někde najít, asi ti, co dobře snášej horko

 


0x

Já kyselé také miluji a velice často jím. Zavináče, pečenáče, rybí řezy. Kvašáků jsem vloni, snědla 3 velké láhve. Salát z kyselého zelí, zelňačku, segedyn, zelí, klidně na studené, na krajíček chleba. Bratr to má také tak. Je však pravdou, že to kyselé proložím buchtami a něčím sladkým. Jasně že ne stláskat všecko dohromady v jednom dni.

 

liska*

0x

Už jsem to tu jinde psala. Přečtěte si první článek z časopisu TÉMA z 30.6.2017, letní dvojčíslo 26-27 o střevní mikrofloře,která váží 1,5 kg a jak významně ovlivňuje naše nemoci, chutě, psychiku a jak zase my měníme její složení a likvidujeme ji antibiotiky. Věděla jsem, že v Americe provádějí transplantace střevní mikroflory, aby u těch, co si to mohou dovolit, redukovali enormní nadváhu, ale tohle je pro představu docela bomba.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma chut na kyselé

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]