Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč platíme při poloviční porci 75% ceny?

Od: lada1® odpovědí: 25 změna:

Nevím na koho se obrátit s tímto dotazem,ale nevím proč platíme v restauraci poloviční porci to je 50% běžné porce částkou 75% z ceny původní.Vždyt polovina je 50%.Děkuji za odpověď.

 

 

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

iz*

5x

Protože je s ní stejné množství práce jako s normální porcí. Kuchaři i obsluhujícímu personálu se platí stejně. Poloviční je pouze množství jídla na talíři.

 

72mona3*

3x

Ale no tak. Máte sice polovinu porce, ale práci, která je v tom započítána nepůlíme. Pokud polovinu ceny tedy tvoří suroviny a polovinu služba, vyjde krásných 75%. Ne? M.


Ale no tak někdy to vypadá že je pěkně otravujeme když chceme poloviční porci...

72mona3*

Pokud přijdu do obchodu (restaurace či jiného podniku, který nabízí služby lidem) a tam se tváří, že je otravuju, tak buď už tam nikdy nepřijdu, nebo se postarám o to, aby měli důvod se tak tvářit.

to se Vám jen zdá, že je otravujete. Určitě to tak není.

Pokud se mě někde zdá, že personál restaurace s takovou samozřejmostí ,,otravuju´´ , tak příště jdu jinam. Jednoduché - hospod , i dobrých jsou mraky.

Co se týče ceny - přesně jak píší kolegové , ano, jídla je méně, nicméně platíme nejen vlastní jídlo, ale defacto celý provoz restaurace, což jsou náklady víceméně fixní

mp*

Tak u nás by jste určitě neotravovali. Rád Vám udělám poloviční porci za plnou cenu.

 


2x

A sedíte v restauraci taky 50% času? Použijete 50% nádobí? Obsluha poloviční porci nese na poloviční vzdálenost?

ra - A co když budu sedět s dětmi blízko kuchyně? To mi cenu snížíte?

sebod*

blesík. Přeci jestli Ti dají na talíř celou porci, nebo poloviční, tak ten talíř musí umýt tak jako tak. Jestli dává kuchař na taliř celou porci, nebo půlku, dělá to stejně dlouhou dobu... To vše je lidksá práce, provozní režie atd. Nikdo to zadarmo dělat nebude

 

prazskejpepik*

0x

takovým, jako jste Vy, bych naúčtoval za poloviční porci 99% z plné ceny. cena je daná a jestli jí neakceptujete, můžete si jít koupit do krámu půlku rohlíku. myslíte si, že náklady na poloviční porci jsou poloviční? nejsou. když pojedete autem do práce na osm hodin, nebo na čtyři hodiny, tak máte čistý zisk poloviční? nemáte.

Pepíku, proč byste paní účtoval 99%?

Láďa je žena?

lada je princezna lada?

Já neznám taztele, že je to muž, či žena, takže jsem to tipnul. Netrefil jsem se.

Omlouvám se, za záměnu muže za ženu.


není se proč omlouvat jen při registraci jsem chtěl Láďa a vypadl háček nad D jinak jsem Ladislav/zkoušel jsem opravit profil a nejde to/

prazskejpepik*

protože je to adekvátní cena k dotazu

 


Děkuji všem

 

sebod*

0x

hezký večer. My se s dětmi dost často na svých cestách do restaurace dostaneme. Vybereme dvě jídla a poprosíme o dva talíře navíc. Nikdy jsme se nesetkali s nějakým nepochopením apod. Platíme cenu těch dvou jídel + další 2 jídla "normální" pro nás dospěláky Nikdy jsme se snad nesetkali s nějakým problémem. Spíš naopak

mp*

Surovina je jen zlomek ceny v restauraci. U nás máme na jídelníčku napsáno, že poloviční porce účtujeme jako celé. A je klid. Dokonce bych osobně dal za poloviční porci ještě přirážku, protože mě narušuje systém. Ale nebojte se, restaurací ubyde, už tu dřinu nebude chtít nikdo dělat a budeme žrát polotovary.

prazskejpepik*

proto jsem po 15 letech začal dělat něco jiného

mp*

To Vás chápu, ale bohužel hospoda je mé matky (75) a já jsem jediný dědic. Takže si dovedete představit, co mě ještě čeká.

 

Upřímnou soustrast. Babka tu určitě bude ještě 20 let a Vy budete muset držet podnik chca neca
mp*

Je fakt, že prababička zemřela v 93ti letech na stáří, jak jinak to říct. Ještě ráno tu byla. Odpoledne už ne. Sám to vidím při mé životosprávě tak na cca 5 let.

 


0x

V restauraci si dávám pokaždé poloviční porci, ačkoliv jsem babička dospělá a fortelná. Jsem diabetik, jím raději méně a častěji. A věřte nebo ne, když přede mne postaví někdo talíř plně naložený, začne se mi dělat nevolno. Prostě taková úchylka. Raději 1 knedlík a když bude chut, přidat si, než koukat do talíře s pěti.

Mohu říct, že jsem s poloviční porcí nikdy neměla sebemenší problém, donesli pokaždé a ochotně. Jen jednou mi nedali v Bulharsku. Ale to jsme si asi nerozuměli.

Snažím se vybrat si taková jídla, kde není nutno půlit maso. Tedy nějakou směs, guláš, mor. vrabce apod.

Mám jednu restauraci, kde skutečně poloviční porce účtují za 50% ceny. Už několik let čekám, kdy na to přijdou a začnou počítat víc. Zatím nic. Je to sice restaurace u nádraží, ale čistá, s možností sedět v zahradě, půlka je nekuřácká, vaří se tam denně asi 15 druhů hotovek. Dobrou drštkovku a gulášovku. Pokud jedu k lékaři "nalačno", pak se tam dorazím. A věřte nebo ne, tady mi dají poloviční i taková jídla, kde se musí rozpůlit maso. Třeba rajskou, svíčkovou a dokonce i řízek. Tak at se jim daří. Jaga.

Někteří hospodští jsou ale vykukové. Dali jsme si s vnoučaty na Moravě svíčkovou. Děti chtěly celé porce, ale bez masa. Účtováno to ovšem bylo za tutéž cenu, jako s masem. Prý to jinak nejde. Takže shrábli 2 porce hovězího a my to zaplatili.

 

lidus*

0x

Přestala jsem o tom přemýšlet, vnučky si obvykle dávají stejné jídlo a tak bereme 1 velkou porci a požádám o talíř + příbor, ještě nikdy za ten další talíř nikde nic neúčtovali. Naučila jsem se, že na výlet s obědem jedu když na to mám a nepočítám a neříkám, že oběd doma nebo svačina sebou by vyšla levněji.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]