Nejste přihlášen/a.
Ahojda, manželka není celiak, ale zřejmě má nějakou zhoršenou reakci na lepek, tak mě napadlo, zda lze obyčejnou pšeničnou mouku nahradit třeba moukou rýžovou. Mouka bezlepková jako taková je dost drahá, tak hledám levnější alternativy, které ale nebudou mít nějak výrazně hnusnou chut ve výsledku. Děláte někdo něco z té rýžovky nebo mi poraďte jinou alternativu, byl bych Vám vděčen.
Vše, co se zahuštuje moukou, můžete nahradit moukou rýžovou.S rýžovou mouku můžete např.uvařit těstoviny.Budete mít pocit lehkého jídla, který nezatíží tolik žaludek, takže pocit hladu se přihlásí dříve.Ale jinak v pohodě. Pokud jídlo dobře ochutíte, je to určitě zdravější variace než mouka pšeničná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.