Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pískavice,řecké seno

Od: alileta* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, milí rádcové, máte někdo zkušenosti s používáním bylinky pískavice, které se také říká řecké seno? Jak konkrétně ji používáte a s jakými výsledky? Předem děkuji za odpovědi.

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

pohanka*

2x

Ano, já ho občas používám, ale celá zrna. Je dobré ho předem trochu přejet, osmažit na tuku, aby se rozvinula vůně. Je trochu podobné magi. Ne každému bude chutnat, je trochu i nahořklé. Dávám do čočkové polévky, když ho povařím déle, tak tam ani není moc cítit, ale většinou ho dávám až v půlce.

Je to jako s růžičkovou kapustou. Někdo ji nemůže ani cítit a někdo má rád ten zvláštní pocit, kdy se jakoby žaludek sevře. Což já můžu .

Používám, protože obsahuje zase jiné látky, které v naší normální stravě nenajdete a hořčiny jsou důležité. I proto je dobré občas koupit červenou čekanku /tu kulatou/.

Jinak si najdete asi recepty na netu.

Jinak jsem koupila kvalitní surovinu v arabském, nebo syrském obchodě, už nevím přesně. Ve velkých obchodních centrech nemají tu kvalitu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]