Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, milí rádcové, máte někdo zkušenosti s používáním bylinky pískavice, které se také říká řecké seno? Jak konkrétně ji používáte a s jakými výsledky? Předem děkuji za odpovědi.
Ano, já ho občas používám, ale celá zrna. Je dobré ho předem trochu přejet, osmažit na tuku, aby se rozvinula vůně. Je trochu podobné magi. Ne každému bude chutnat, je trochu i nahořklé. Dávám do čočkové polévky, když ho povařím déle, tak tam ani není moc cítit, ale většinou ho dávám až v půlce.
Je to jako s růžičkovou kapustou. Někdo ji nemůže ani cítit a někdo má rád ten zvláštní pocit, kdy se jakoby žaludek sevře. Což já můžu .
Používám, protože obsahuje zase jiné látky, které v naší normální stravě nenajdete a hořčiny jsou důležité. I proto je dobré občas koupit červenou čekanku /tu kulatou/.
Jinak si najdete asi recepty na netu.
Jinak jsem koupila kvalitní surovinu v arabském, nebo syrském obchodě, už nevím přesně. Ve velkých obchodních centrech nemají tu kvalitu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.