Nejste přihlášen/a.
Máme doma maroda, co permanentně stůně s bolestí v krku. Imrvere pošimrávání v krku,, zarudlost, záněty, afty a spol. Bral na to Imudon ale ten skončíl. Můžete doporučit ze zkušenosti něco podobného?
Začít se otužovat. Pak možná si nechat zjistit, je-li v krku přítomen nějaký ten streptokok... co by způsoboval tyto problémy. Poradit se s lékařem, co jinak? U nás pomohlo to otužování, streptokok ale v krku zůstal, zjištěno v nemocnici při důkladném vyšetření pro častou, ale opravdu častou nemocnost.
Upravit životosprávu. Vynechat zakyselující potraviny/ sladkosti,zákusky, uzeniny, paštiky, zrající sýry...Jinými slovy odkyselit organismus a jíst hodně zeleninu , klíčky, česnek, cibuli, ...pít čistou vodu s citronem, hodně chodit na čerstvý vzduch . Dost je to o psychice. Stres /i u školáků/ snižuje imunitu. Já mám dobrou zkušenost se dvěma přípravky od Energy: kapky Vironal a Drags imun. Ale nejsou levné asi 450,- a 510,-. Pak B komplex, cucat Panthenol. Kloktat šalvěj. Zvlhčit případně vzduch. Nesahat si do obličeje. Neprochladnout.
Co to znamená, nesahat si do obličeje?
Co to znamená, překyselený organismus a proč by to mělo být škodlivé? Například někdo miluje sladké, někdo hořké, já miluji všechno kyselé. Třeba citrony, kiwi, sýr... čím více, tím lépe. Syn sladké. Nechápu, co má chutová priorita společného s tím, že někdo má achilovku na sliznici a někdo jiný zase zemře na rakovinu ve dvaceti. To měl asi hodně překyselený organismus. Hádám dobře?
Ono ty chronické záněty těmi antibiotiky nevymýtíte úplně, naopak ničí tu zdravou biokulturu ve střevě a organismus se proti nim stává odolnější. Jak už zaznělo, chce to konzumovat zásaditou stravu, nejlépe syrovou, jinak to s těla nedostanete.
Gorku to sladké je právě kyselé (i když to tak nevypadá), sýr je taky kyselý. Citron je kyselý, ale je zásaditý, musíš se dívat na celkové složení minerálů. Jednoduše řečeno - to co roste ze země, je zásadité - v přirozeném syrovém stavu, tepelně ani nijak neupravené. To ostatní co žije nebo už nežije nebo koupíš v kauflandu v podobě polotovarů jsou blafy.
Bruno, mimo jiné, nedostatek kyslíku taky způsobuje zakyselení
No to snad ani není pravda, tazatel se tady ptal na své potíže s infekcí dýchacích cest a někdo šíří teorie o kyselosti stravy. Ani jeden nedoporučil návštěvu lékaře. To jste fakt tak chytří? Pak si založte živnost "léčitele".
stirecku, blahopřeji k přežití, asi to nebylo moc příjemné. Sám jsem prošel podobnou situací a ne jednou. Už jsem měl vlastně prdět do hlíny. Práci lékařů si vážím nejen proto, že jsem měl tu možnost do ní nahlédnout. Jistě jsou i takoví, co se na fakultě moc neučili. No a ti co se učili, vydělávají 5x víc v BRD. Ale i ten zbytek lékařů u nás mi život zachránil. To je zase moje zkušenost...
Gorku, myslím tím pH. Jak virům, bacilům i parazitům vyhovuje pro množení právě tohle kyselé prostředí. Tak jde o to jim ten terén nepřipravovat. A aby to nebylo jednoduché, tak např. citron je sice kyselej, ale kyselost snižuje.
Jako žena byste mohla vědět, že kyselé prostředí na některých sliznicích máte ze zdravotních důvodů.
Jak kyselina citronová snižuje kyselost?
Jak je chráněna před poleptáním kyselinou chlorovodíkovou žaludeční sliznice člověka s kyselou krví? Už někdo takového člověka viděl?
Hmm ... a jak se teda pozná to "zakyselení" a jak se měří?
Jsme vymakanej složitej organismus. některá místa v těle / urč. sliznice/ mají tzv.kyselou antibakteriální barieru. Jinak si tělo udržuje acidobazickou rovnováhu mírně nad 7. Jakmile bychom byli dýl pod 7, znamenalo by to ohrožrní života. Proto jsou tu mechanismy přesunu minerálů z kostí, zubů ap., aby se vnitřní prostředí neutralizovalo, za cenu zhoršení kvality třeba kloubů. Tuhle regulaci hlídají ledviny. A pH se zjištuje při vyšetření moči. Pak je pochopitelné, že zásadotvorné potraviny se doporučují při usazování kyseliny močové v kloubech, ledvinových kamenech, ...V tom případě doktor doporučí omezit kafe, silné masové vývary, uzeniny, cukr,... a doporučí zeleninu, meloun,okurky, zeleninové vývary. Odkyselení zpravidla brzy pomůže od některých neduhů, jako jsou např. vyrážky, průjmy či bolesti kloubů.
Tím nesahat si do obličeje jsem myslela hlavně děti: nestrkat si prsty do pusy, nesahat si do očí, nedloubat se v nose... Tam jsou vnímavé sliznice a z rukou se snadno přenese infekce. Když je někdo na hromadě pořád, tak musí být důslednej.
Pro laickou veřejnost existuje knížka Hany Synkové v nakl. Meduňka : Nebuďme kyselí...
Ještěpřidávám inspirující video
Brát kdykoliv začne šimrat v krku prášky na alergii.Zodac,Zyrtec a jiné.To samé když už probíhá nejaky zánět-chřipka,zánět nosohltanu apod.ihned vyšettření na alergologii,jestli není nějaká alergie
Právě když je alergie nebo jen náběh na ni tak sliznice v krku,nosu jsou málo odolné na viry a nemoci a musí se brát léky na alergii
Já zas mám v pohotovosti Oscilococcinum, homeopatikum. Na mně to funguje a první příznaky tak zaženu. Chyba je se na to spoléhat a být akční dál. Je třeba zalézt do klidu a tepla, at s tím nemá tělo takovou práci.
Když mně začne ,,škrábat,, v krku,tak nejlepší je malá půlečka slivovice aspoň 50 % a bacily nemají šanci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.