Nejste přihlášen/a.
Dceři je 7 měs., začala jsem s příkrmy (Hamánek...), sní půlku skleničky k obědu. Dnes jsem jí otevřela omylem
hamanek.cz/... a byly mi divný ty kousky, noky v tom. Jenže jsem se na skleničku nepodívala, už byla v lednici.
Dceři to chutnalo, i když zuby nemá. Riskovala jsem něco? Tu druhou půli už zítra radši dávat nebudu, trochu se bojím. Normálně dávám 6. nebo 7. měsíc.
Trochu vylekaná A.
Náš "Otesánek" Izabelka omylem dostala na chalupě něco pro starší děti, dcera říkala, no už jsem to otevřela, zkusím a když tak to dám kočkám. Krůtí maso s těstovinama, malá má zuby dole 2 a celou skleničku zblajzla jako nic. K obědu jsem dělala kuřecí prsa s rýží a tak jsme ji trochu nekořenili, nakrájeli na malé kousky a máte vidět jak otvírala pusu, nemluvě o tom, jak jí kuřecí vývar s nudlema. V neděli jsem ji ponorákem rozmixovala bramboru + králičí maso + mrkev, vůbec tu "šlichtu"nechtěla ale když jsme do toho nakrájeli kousky tak jedla jako divá. Holka měla 1.10. 2014. ukončených 7 měsíců. Nemyslím si, že by se dítěti něco stalo, dřív žádné Hamánky nebyly a děti nám normálně vyrostly. Meruňkovou, jablečnou.., přesnídávku z obchodu nechce, zaprská vše okolo ale uvařené jablko, hrušku, meruňky (pravda, jsem nezodpovědná babička a trochu ji to přisladím medem nebo ji v tom rozmočím 2 dětské piškoty) to otvírá pusu tak, že nestíháte.
Abych pravdu řekla, já bych mimino nekrmila konzervovanou stravou starou kdovíjak dlouho. Vždycky jsem všechno vařila a připravovala čerstvé doma. Zbytečně to hrotíte. Dceři by se nemělo nic stát.
A jak jste rozvařila brambory, mrkev a hovězí maso, aby to mohla takhle malá jíst? Takovou tekutou konzistenci neumím. Jinak jistě souhlas.
Bramborové pyré (kaši) určitě umíte. Brambory uvařit doměkka, pak pomačkat. Totéž s mrkví, tu jsem mačkala vidličkou. Malé kousky dítěti nevadí, má dásně a těmi žmoulá jídlo. Maso jsem nožem nasekala nadroboučko. A je lepší dítě zvykat i na ty kousky jídla. Pokud totiž budete krmit jen mixovanou kaší, tak vám pak bude ty kousky v jídle odmítat. To je taková moje zkušenost.
doplněno 06.10.14 20:26:A opravdu jsem dítě nikdy nekrmila těmi konzervovanými Hamánky. Je to jen konzerva se starým jídlem. I když se všude samozřejmě píše, jaká je to pro dítě prospěšná strava z kontrolovaných potravit. Prdlajs. Je to jen reklama. Kolik dětí už vyrostlo na jídle, co jim uvařila doma jejich máma...
Možná mě odradilo, že tolik toho mačkání a sekání pro jedno miminko. Asi jsem líná. Díky za popis, už jsem se bála, že to nejde udělat.
Jinej argument pro vyrobený jídlo bylo, že brambory, mrkev... ze supermarketu (jinam nechodím) není pro kojence zdravá volba.
A z masa jsem dávala spíše kuřecí. To hovězí jsem miminovi nedávala. Když jsem jídlo vařila, tak do jednoho roku dítěte jsem nic nesolila, nekořenila. Takto můžete použít jakoukoliv zeleninu. Postupně dítěti dávat ochutnávat. Já osobně si myslím, že doma vyrobené jídlo, i když z supermarketové zeleniny, je pořád lepší, jelikož je čerstvě uvařené, než ty konzervy.
Myslím, že žádný velký rozdíl pro mladší a starší děti v té výživě není. Jen pro ty starší už je to víc kouskovité, aby se děti učily těmi pár prvními zoubky kousat. Takže šlo spíš o to, aby se malá nedusila.
Druhou část výživy bych jí dala do mixéru. Ten určitě máte a malá to pak bez problémů sní.
I já se spíš přikláním k domácím polívčičkám. Vařila jsem domácí, z kousku pěkného hovězího, z kousku kuřecího. Pak paní doktorka poradila vařit z vepřové sleziny, to jsem po uvaření naškrabala nožem, tu vrchní blánu dostal pejsek. Přece jen domácí je domácí. Měli jsme na zahradě svoje nestříkané brambory a zeleninu /mrkev, celer,petržel,pórek/ a to bylo pro děti prima. Uvařené jsem zpočátku mixovala na hladkou kaši, později rozmačkala vidličkou, aby už byly drobné kousky ke kousání.
Ale chápu, že lidé ve městě toto nemají. Navíc jsem jídlo ze skleničky byla nucena občas použít třeba při cestování apod. Kdy nešlo jet s kastrolkem.
Přesto si ale myslím, že domácí vařená strava je pro malé dítě to nejlepší, co může dostat. Jaga.
doplněno 07.10.14 07:08:Když byly naše děti malé, vyráběl se tehdy velice oblíbený 70% sýr, tzv. "sedmdesátka". Malý v červené, velký v modré krabičce. Pamětníci si určitě vzpomenou. Uvařila jsem brambory /z domácího chovu /, rozmixovala, později jen rozmačkala vidličkou, přidala trochu mléka a ten sýr. Dětem to hrozně chutnalo. Mimo to už seděl vedle nastartovaný manžel, že dojí, co zbylo. Bylo to opravdu moc dobré. Ale většinou toho na něj opravdu mnoho nezbylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.