Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Několik dní se dohadujeme na tém ztáta hmotnosti masných výrobků, od přivežení masa do výrobny, až po jeho zpracování na uzeniny. Chce začít podnikat v tomto oboru a tvoří si nějaké vlastní propočty na téma ztráty. Když se mu snažím vysvětlit že maso vysychá už v chladírně + něco při výrobě + uzení + prodleva před expedicí v chladírně atd, tak nevěří. Normy jsou na toto individuální. Já jsem propočetl průměrnou ztrátu 10%. Jde mu taky o to, že bude mít lidi ve výrobě a tak se chce dostat do nějakých reálných dimenzí. I když jim bude věřit, tak je to přece jenom lákavá komodita že. Díky všem.
Cotedo, našla jsem malý příspěvek k diskuzi:
Při běžném skladování masa jsou ztráty hmotnosti až 10 a více %, při skladování masa vakuově zabaleného tyto ztráty klesnou asi na 5 %. Zabalíme-li vakuově, očištěné, nasolené a nakořeněné maso, použijeme pouze cca polovinu uvedených ingrediencí ( chut koření i sůl prostoupí tlakem vakua celým takto naloženým masem ) a vy ještě tyto přísady ušetříte. Opět prodloužíme dobu uchování takto naloženého masa až o 14 dnů.
doplněno 26.05.09 19:16:Je to stáhnuto z této adresy: packservis.cz/... Já bych asi navštívila nějakou výrobnu a třeba uspějete a poradí. Receptůry asi neprozradí :D, ale s výpočty by mohli poradit (pokud nebudete pro ně konkurence). Možná by pomohla i nějaká škola se zaměřením na potravinářství, pokud nemají zastaralé učební texty. Nějaké informace jsem právě našla i ve zbožíznalectví. Hodně štěstí v podnikání!
mám pocit že člověk který si není schopný najít ani tyto základní informace by neměl podnikat v oboru.
To je jak moje máma která už 10let mluví o tom že si otevře trafiku, ale musí to být max do 2km od svého bydliště protože nemá řidičák a dělat si ho nechce... ( našel jsem jí super místo v 11Km vzdáleném městě)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.