Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Vitamíny - borůvky zmražené / zavařené

Od: pentera odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se tu poradit. Máme nasbírané čerstvé borůvky.

Je lepší je zmrazit nebo zavařit? Kde zůstane více vitamínů?

Neporadí někdo?

Děkuji pěkně

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

Jednoznačně nraení,ale chut zavařených je pak lepší!

Diesel Souhlasím.Lepší jsou zamražené a chutově zavařené,tam je již cukřík.

 

ivik*

0x

Určitě zamrazit.Všechno ostatní ničí vitamíny a léčivé látky v nich obsažené...

 

ben®

0x

Dobrý den, borůvky se dají také sušit, ale nevím jak . Ale, babička je vždy někde sehnala už usušené a měla je jako léčivo - tak v nich asi vitamíny byly. Zdravím!

doplněno 24.07.14 19:27:

ivik - na tom něco je, ale lednička už byla . Ale, mám dojem, že se tenkrát sušené borůvky prodávaly na váhu v lékárně (ale, je to už jen dávná vzpomínka, tedy možná nepřesná).

ivik*

Třeba tehdy mrazáky ještě nebyly,tak se konzervovalo sušením

ivik*

Ledničky asi byly,ale ne s mrazákem...Už taky něco pamatuju

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]