Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Beru již delší dobu vitamíny a to 1tabletu za den vápník hořčík-zinek forte od výrobce Walmark.Cítím se méně unaven atd. Je na trhu ještě lepší doplněk vitamínu? Je mi 59let. Děkuji.
Dobrý den, nejdříve je třeba si říci na rovinu, že nejde o léky, ale doplňky stravy. Tedy, neléčí a tělo by se bez nich obešlo, pokud by tyto látky dostávalo přirozenou cestou v potravě. Těchto doplňků je celá řada a od různých výrobců - ten, který zmiňujete je asi z těch dražších (ale, jestli je lepší=?). Ublížit by to tělu nemělo a jestli se cítíte lépe, tak je to docela fajn (i když drahé). Zdravím!
Nejlepší a nejpřirozenější forma vitaminu a minerálů je samozrejme v jidle.
To, ze si myslime, ze potrebujeme tyto doplnky je budto všemocná reklama, nebo to, zevíme, že máme natolik nevyvazenou stravu, ze to potrebujeme.
Jaké potraviny mají nejvíce zinku
Ke klíčovým zdrojům zinku patří zejména maso a játra, dále pak ořechy, slunečnicová a dýňová semínka, listová zelenina, obilné klíčky, kroupy, pohanka, špalda, droždí a meruňky.
Potraviny s obsahem hořčíku
Naštěstí není těžké hořčík z potravin doplnit. Stačí drobná úprava jídelníčku, kdy zařadíme stravu bohatou na tuto látku. Přirozeným zdrojem hořčíku je ze zeleniny artyčok a z ovoce banán – tyto potraviny mají vůbec nejvyšší obsah hořčíku na 100 g. K dalším potravinám bohatým na hořčík patří:Z ovoceAnanasBorůvkyBroskveDatleGrapefruitHroznové vínoZe zeleniny a luštěninBrokoliceCibuleČočkaFazoleHlávkový salátHráchZ dalších potravin bohatých na hořčík můžeme doporučit mandle, ořechy, celozrnné pečivo, ovesné vločky, ze sýrů zejména parmezán nebo tvrdé sýry, brambory, celozrnnou rýži, pohanku, bulgur, otruby, candáta nebo tuňáka.
realnavyziva.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.