Nejste přihlášen/a.
Pěkny večer,zdravim hlavně ženy chystam se pect 1.Vanočni cukrovi začnu klasikou linecke slepovane jaky je Vaš dobry recept?Prosim jen takovy,kde je maslo.A dale poradite mi i jiny jednoduchy recept,aby se mi to povedlo ,at mame ňakou změnu-děkuji
Slepované s marmeládou u nás jde na odbyt nejvíc. Kam se hrabou pracky, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, rafaelo, ovocné košíčky a další dobroty.
1/ LINECKÉ TĚSTO JEMNÉ
30 dkg hladké mouky, 8 dkg cukru, 20 dkg másla, 2 žloutky, jemně nastrouhaná citrónová kůra, 1 vanilkový cukr.
Vše zpracovat, nechat v chladu odležet. Pak rozválet, dělat klasické tvary.
2/ KYTIČKY S MARMELÁDOU
50 dkg hladké mouky, 12 dkg cukru, 18 dkg másla, 4 žloutky, 12 dkg tekutého medu, lžíce jemně strouhané citrónové kůry
Vše zpracovat, zabalit do fólie a nechat asi hodinu odpočinout. Rozválet, vykrajovat velké kytičky /mám takovou větší formičku/, u poloviny z nich vypíchnout střed. Dál už klasika, plnit pikantní nakyslou marmeládou, pocukrovat.
3/ KOKOSOVÉ ŠTANGLIČKY / u rodiny dcery nejoblíbenější cukroví, dělám jí postupně 3 dávky a všechno snědí/
20 dkg hladké mouky, 20 dkg strouhaného kokosu, 15 dkg cukru, 20 dkg másla, 1 vejce, citrónová kůra.
Vše zpracovat, ve fólii nechat odpočinout v chladu. Strojkem na maso s nástavcem protlačíme na vál "hada", krájíme na stejné kousky, pečeme. Pak slepujeme rybízovou marmeládou po 2 k sobě, po slepení vždy polovinu kousku namočíme do rozpuštěné čokolády.
doplněno 23.11.13 06:51:Ještě doplním u těch štangliček: spotřebujete míň polevy a není to tak pracné, pokud promazané štangličky, nemáčíte v polevě, ale narovnáte na plech těsně vedle sebe, rozehřejete v horké lázni sáček tmavé polevy, prostřihnete v rohu velice malou dírku a pak cukroví na plechu rychle postříkáte různými směry. Vypadá to pěkně, je to rychlejší, než je po jedné máčet..
doplněno 24.11.13 07:34:Ještě bych chtěla poradit: každé z těchto těst se má nechat v chladu odpočinout. Naučila jsem se to dělat tak, že si jeden den zadělám třeba na 5 druhů cukroví, zabalím jednotlivě do mikrotenu a ve špajzu nechám klidně do druhého dne. Nic se nestane. A druhý den si připravím plechy, rozvaluji, vykrajuji a peču. Když už je trouba rozpálená, aby to bylo pěkně všechno najednou. A třetí den třeba promazávám a dělám konečné úpravy. Nemám ráda, když se celý den plácám s jedním druhem. Ale pěkně všechno najednou! Jaga.
u těch ŠTANGLIČEK recept mě zaujal za se byt i jednoduchy.Ale z toho strojku vyleze dost tlusty had nakrajim ho na tenke platky-kolečka a ty pak peču?Nebo peču cely a krajim po upečeni?Nebudou moc velky?Nebo i slilny na slepovani ty kločka?Pro mě to musi byt po lopatě Děkuji
Dělám to tak, že použiji ten první tvar zleva, takový hodně placatý, jen s těmi 4 zuby. Tím protlačuji těsto, tedy manžel mele, já to dole ze strojku odebírám, skládám na vále, jsou to takoví hadi. Není to tlusté, protože jsem si zvolila ten nízký tvar. Hned ještě syrové rozkrájím na menší kousky, dávám pomocí příborového nože na vymaštěný plec, peču, slepuji a postříkám. Obrázek přiložím během chvíle, děda zas někam "zašil" foták. Jaga.
doplněno 23.11.13 17:47:Po upečení a spojení má cukroví stejný tvar, jako linecké banánky, které se dají koupit i balené v obchodě. Vysoké to není, ale tu hvězdu, nebo srdíčko bych použít nemohla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.