Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaký oběd na křtiny pro 30 lidí?

Od: eva1 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit, jaký oběd mám připravit na křtiny. Budou v listopadu, takže už to venku na zahradě nepůjde a do restaurace nechceme.Máme dost malý byt, přijde 30 lidí, ale to není tak hrozné, nějak se ke stolu srovnáme, ale spíš nevím, co uvařit. Pro tolik lidí by to chtělo něco, co se dobře a rychle ohřeje, aby lidi nemuseli dlouho čekat.

Děkuji za tipy

Eva

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ron*

2x

Dobrý den. Dobře a rychle se ohřívá i servíruje guláš. Jinak klasika - bramborový salát a řízek. Salát připravíte den dopředu, řízky ráno a jen je přihřejete. Nic složitého bych nedělala.

 

ohneta*

1x

Taky mě napadl guláš s pěti kmedlama :D. Ale vzhledem k takovému počtu lidí jsou řízky asi tím nejjednodušším řešením.

 


1x

30 lidí v malém bytě - to tam budete jako kočky v žejdkíku. Určitě by se našla pěkná čistá hospůdka a měla byste bez starostí. Ono doma taky za ty suroviny i energie dáte peníze, navíc práci, několik nocí před tím budete vařit a péci, hromady nádobí a pak si to ani neužijete, jak budete uštvaná. Ve svém okolí vím, že pokud nechtějí dělat akci v restauraci, je nedaleko myslivecká chata v lese či sportovní velký areál na hřišti. Stačí promluvit s myslivci či fotbalisty, pronájem není vysoký, vezmete si tam svého kuchaře, potraviny i pití, nádobí tam veškeré je, sporáky taky. Pak jen 2 šikovné kamarádky, aby to roznesly. No a podobné příjemné stánky jsou jistě v každém koutě naší republiky. poptejte se a určitě najdete. Ty u nás jsou velice oblíbené, na té myslivecké chatě se dělají s oblibou i svatby a všichni si to tam chválí. A´t něco podobného objevíte. Jaga.

 


1x

Guláš nebo řízek, to už je skoro jedno.

Ale přidávám se k rádkyním, co doporučují, aby se slavnostní oběd konal někde mimo byt.

Křtiny jsou slavnostní rodinná událost a všichni členové si zaslouží si ji patřičně užít. Když to budete v tak velkém rozsahu dělat doma, určitě se něco nepovede. Připálí, rozlije, dorty vám budou hosté jíst všude možně a tedy všude možně budou drobit, kuchařka bude běhat v zástěře a upocená...

Už od rána budete chystat a připravovat, při samotném křtu budete přemýšlet, co je ještě v nepořádku, na rodinných fotkách pak nebudete vypdat jako štastná maminka nebo babička.

Určitě se dá sehnat levnější restaurace, případně nějaká ta chata, kam se dá část jídla přinést z domu. V nejhorším případě bych volila hasičárnu. Jsou skoro v každé obci, na pronájem levné. Jídlo si tam donesete své, ale ubyde vám velká část závěrečného uklidu.

Mám za sebou dva křty. Oba v restauraci. Sice ve velkém sále tři dlouhé stoly pro tři různé rodiny, ale v koutě hromada hraček pro přítomné časem už zlobící děti. Co jsme nesnědli, zabalili nám domů. V klidu a v pohodě jsme si všichni popovídali a rozjížděli se domů v pohodě a s nějakým tím pocitem slavnosti. Jsem si jistá, že kdyby se to náhodou mělo odehrávat u kohokoli v bytě, tak by výsledkem dne byl povzdech - zatracený křtiny. A to si ta událost ani dětátko nezaslouží.

Vím, že se ptáte na jídlo, ale nemohu si odpustit i tuto jinou radu.

 


0x
Zdravim.Takove krtiny je jako mala svatbaUdelejte dobry slepici vyvar s jatrovymi knedlicky.Jako hlavni chod klasicke a vdecne knedlo,vepro,zeloDezert-bud kupte dortiky,nebo upecte rolady,ty ja delavam dost casto,kdyz se nas sejde vice/jsme velika rodina/.To by Vam krasne stacily ctyriNebo zmrzlinove pohary,ty jsou nejjednodussi
doplněno 11.09.13 09:44: Hlavne ne bramborovy salat,hoste jiste budou posleze pit,a to by nedopadlo dobre

 

lidus*

0x

30 lidí doma NIKDY, nejsem otrok. Bramborový salát jde udělat den předem ale obalovat a smažit min. 30 řízků je na dopoledne, to bych raděj, když už to musí být doma, upekla kuřata a k nim ten salát nebo rýži )v peřinách zůstane teplá). Polévku-vývar den předem i s knedlíčky a pak jen zavařit nudle. Guláš to mi příjde na křtiny nevhodné. Ještě mě napadla kuřecí prsa na nudličky se zeleninou to jde také udělat den předem.

 

martinaa*

0x

Zdravím, ačkoli babička přítele miluje vyvářet na různé akce tříchodové menu:D, tak doma maximálně do počtu deseti lidí. Na zahradu se lidí vejde i dvacet, třicet, ale jak píšete, už není počasí.

Na dědovy sedmdesátiny proto zamluvila salonek v nedaleké restauraci, měli jsme ho jen pro sebe, jídlo od babičky, pití - pravda - nám nosili z restaurace. I přesto to bylo fajn, nikdo cizí nás nerušil.

doplněno 11.09.13 11:27:

Jó, abych také odpověděla na otázku, jsem také pro řízky. Nemusí k nim nutně být bramborový salát, klidně i kaše, vařené brambory. Guláš se mi moc nezdá, to se na křtiny nehodí .

 

zvidavajanca*

0x

30 lidí do dost malého bytu? Naskládáte tam vůbec ty lidi? 30 židlí nebo jiných míst k sezení, dostatek nádobí? Dokážete si představit vařit pro tolik lidí?

Volila bych nějakou restauraci. Někde bývá denní menu i o víkendu, případně se domluvit na nějakém jídle za "lepší" cenu, když budete tak velká společnost.

Ano, možná to bude o něco dražší, ale když připočítáte ten stres, čas příprav jídla, závěrečný úklid, výjde to nastejno a nebudete tak uštvaná.

 

asiasi*

0x

Nežádáte radu ve smyslu dělat oslavu doma nebo někde mimo. Mám zkušenost s podobnou záležitostí před několika málo roky. Dá se to zvládnout, ale je to náročné ve všech směrech. Měli jsme to až na 14tou hodinu- takže už ne typický oběd. Bylo to tedy bez polévky. Měli jsme bramborový salát a smažené řízky. Salát jsme ve 2 osobách připravili den předem. Maso na řízky /kotlety / mi nakrájeli v řeznictví. Dopoledne jsem je nasmažila, dala na pekáč a přikryla. Troubu u sporáku jsem zapnula na minimum - byla vlažná a ty řízky jsem v ní "uskladnila". Po příchodu jsem jen servírovala na talíře - nic jsme nemuseli ohřívat. Řízky byli vláčnější než čerstvě smažené. Drobné cukroví jsem si napekla, něco jako na vánoce a u vyzkoušeného cukráře nám upekli řezy /místo rolád/.

 

lauretta

0x

30 lidí v malém bytě - neuvažovala jste o nějaké malé sokolovně nebo prostě nějaké místnosti? Pronajímají je celkem levně a navíc tam často mají i kuchyňky na vaření, lednice apod. Jinak taky navrhuju udělat br.salát a třeba ty řízky s tím, že se pak mrsknou do trouby ohřát, nebo zkusit upéct třeba kuře...polévku vždycky ohřejete. Taky bych se poptala známých, zda by vám nepučili teriny, mísy a tácy, že by se jídlo nabralo na ně a každy by si sám vzal, kolik sní

 

madla*

0x

Když pozvete lidi do restaurace na oběd tak všichni se stejně budou chtít jít pak k vám domů a tam je zase budete muset hostit a obskakovat. Sami z toho nebudete mít nic, budete unavení až běda. Já jsem pozvala lidi na oběd do restaurace, menu a pití a myslela jsem, že to tím skončí. Rozloučila jsem se s nimi a měla jste vidět jak se tvářili, prý chtěli ještě dál slavit u nás doma, divili se, že už je konec. Pak se pár ještě k nám vetřeli domů, já sem nevařila, ale oni zas měli hlad a chtěli pít, museli jsme jet nakoupit a rychle vařit. Stálo zase tisíce navíc. Vyhodte je, když jsou to příbuzní od té doby už nikoho nezvu.

madla*

Už jste někdy připravovala jenom bramborový salát pro 30 lidí? Na Vánoce dělám pro nás 5 mám plnou mísu, dá to zabrat a co to ostatní?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]