Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Trvanlivost rohlíků

Od: vendis odpovědí: 21 změna:

Dobrý večer, v obchodě na našem sídlišti se již stalo pravidlem, že ráno koupíte rohlíky z předešlého dne. Pekař každé ráno dováží pečivo, nicméně to zůstává ,,na skladu,, do té doby než se prodá to staré. Zkrátka začarovaný kruh. Obchod mě štve celkově a hlavně nemám rád, když se mnou kdokoliv vydrbává (počínaje tímto obchodem, konče velkými společnostmi). Především vedoucí by potřebovala přes prsty za to jak obchod vede. Dlouho jsem hledal vyhlášku, která by upravovala podmínky prodeje pečiva. Moje otázka tedy zní, lze prodávat rohlíky z předešlého dne (jejich stáří je zřejmé na první omak. Nebo znáte konkrétní vyhlášku. Díky za rady

 

 

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hoummy*

1x

Nakupujte jinde

 

mowla*

1x

A - proboha - proč tam pořád nakupuješ?.?.?

Nevím, jestli lze prodávat rohlíky z předešlého dne - aleběžně nejsem ochoten je kupovat, tedy pro ně budu chodit jinam, ne?

doplněno 05.07.13 23:49:

Vendis 22:44: ..."Připadá mi zajímavé, že většina přispěvatelů pouze polemizuje o navídce a poptávce."... No - mně zase připadá zajímavé, že někdo žehrá na kvalitu zboží - a přitom to zboží kupuje. Že namísto toho, aby zodpovědně (vůči sobě) koupil to, co opravdu chce, hledá někoho, kdo by se o něj ´postaral´... Přiznám se, že kupování zboží, o němž nakupující ví, že není dobré a na které (vzápětí) nadává, mi připadá úchylné...

Taková nouze není, aby v případě nekoupě rohlíků dotyčnému hrozil hlad.

 

ladinpraha*

1x

A - proboha - proč by je neprodávali, když je zákazníci kupují? Někteří zákazníci chtějí i několik dní staré rohlíky na strouhanku. Mimochodem, jak poznáš, že jsou včerejší? Rohlíky se pečou v noci a některé pekárny vyjíždějí k odběratelům už v jednu hodinu v noci. Tak si to spočítej. U nás se prodávají čerstvě dovezené rohlíky, ale s tím čerstvým pečivem, které jsme znali dřív, nemají nic společného. Ovšem tam, kde má obchodník pekárnu při ruce, je to zase o něčem jiném.

doplněno 05.07.13 22:54:

blog.aktualne.centrum.cz/...

doplněno 06.07.13 00:07:

Pamatuji dobu, kdy bylo na chlebu vyraženo pořadové číslo dne v týdnu, které značilo, kdy byl chleba vyroben, resp. dodán prodejci. Obecně ale čerstvé pečivo nemá ani výrobní číslo, ani není označováno výrobním štítkem. K čemu mi bude norma, která mi řekne, že se smí prodávat pečivo týden staré? Řeknu si OK a budu si ho kupovat s klidnějším svědomím?

vendis

Připadá mi zajímavé, že většina přispěvatelů pouze polemizuje o navídce a poptávce. Otázku tedy pro jistotu zjednoduším: Umožňuje legislativa ČR prodej pečiva z předešlého dne? Upřesňuji, že věk pečiva je zřejmý (připomínají něco mezi zvýkačkou a řezákem na sklo )

ohneta*

No ono to nemusí být zas tak zřejmé. U nás Penam změnil mouku a rohlíky vypadaly už po hodině jako z předešlého dne. Ale zpět k otázce, nejlíp ti odpoví asi zde szpi.gov.cz/...

 

abc*

0x

Taky je prodáváme, ale označené a o třetinu levněji.

vendis

Asi jste lepší oddíl Tady se to praktikuje tak, že když už v bedně dochází staré rohlíky tak se doředí novými a hledejte Když jste od ,,fochu, nevíte jak na toto nahlíží inspekce? Minimálně se jedná o klamání zákazníka ne?

 

vendis

Jasně, ale netvrdím, že je tam kupuju . Jde mi o to, že nemám rád lidi, který vyjebá... s ostatními. Já si klidně dojdu nebo dojedu do krámu na druhém konci města. Ale co důchodci? Zkrátka mi záleží na principu...

 

ohneta*

0x

Trvanlivost pečiva, resp. doporučená doba spotřeby je 24 hodin

vendis

Je mi jasné, že rohlík můžu sníst i po 3 dnech, ale může stejně staré pečivo prodejce i prodat?

 

willowowen*

0x

Pokud je mi známo, běžný chleba a pečivo jsou určeny ke spotřebě do 24 hodin, takže by je bez zvláštního označení prodávat neměli.

 


0x

nekupujte! fuj , rano do kramu pro stare rohliky , to by mi snidani uplne znicilo!

 

zabu

0x

Nekupujte to. Žádný předpis pro podvodníka nic neznamená. A až pojedete přes Jablonec, poradím, kde sehnat pořádné rohlíky, které Vám vydrží tři dny. Takové, na jaké se všichni těšili po revoluci, žádné gumáky. Ale je to jen zakázkové pekařství, pečou jen na objednávku, zato i na neděli se dají objednat čerstvé rohlíčky nebo loupáčky.

 


0x

Předem se přiznám, že rohlíky kupuji minimálně a chleba si v poslední době peču, takže v prodejně pečivo míjím bez většího zájmu. Ale pokud jdu nakupovat večer, bývájí rohlíky i chleba ve slevě. Konkrétně rohlík jde z ceny 1,50 na 0,90 Kč.

Nevím, jestli je to už po 18. nebo až po 19. hodině. Je to prodejna Lidl.

ano kauf i lidl maji slevy v pozdnich hodinach na pecivo a neni problem koupit "lepsi" pecivo za polovinu a proc ne , pecivo sezamove atd... z 6kc na 3kc , ale je to peceno pres den a misto vyhodit se to oplati prodat se slevou a neni problem vzit sacek a vybrat pecivo po kterem si nevylamez zuby

 


0x

Pečivo bych rukou navlečenou do mikrotenového sáčku pořádně omakala. Když by se mi nezdálo, zašla bych za paní vedoucí, řekla, že je gumové a zeptala se, kdy přivezou čerstvé. Že byste si počkal. A uvidíte. Buď vyndá další bedny s čerstvým, nebo začněte chodit jinam. Bude to asi o kousek dál, ale budete odměněn čerstvým pečivem. U nás se starší pečivo prodává se levněji pod názvem "pečivo na strouhanku". Zato tohle dělají ty jezinky s chlebem. Aby lidé nenadávali, do regálu namíchají dnešní a včerejší. Půlky nadělají jedině z včerejšího. Ale je tam i velký nůž a kdo chce, pokaždé si vybere, případně sám překrojí. Kdo spěchá nebo na to kašle, jí včerejší. Takže se nedat, čerstvé rohlíky si vymoci, nebo jít jinam. Když vás takových bude víc, však ona je paní vedoucí ještě ráda vystaví. Jaga.

 


0x

Mám to štěstí, že musím se psem ven a několik prodejen mám v nejbližším okolí několik. Chápu vás a rozumím vám. Člověk si klidně do jiného obchodu dojde, ale pěkně sejří, když se někde chovají úplně špatně a dělají z člověka blba. Není nic snadnějšího, koupit jinde. Naštve to, že se nechovají tak, jak by měli. Taky si občas pobublám. Ale tiše, protože si myslím, že mi to nestojí za rozčilování. Ale rozumím vám.

 

 

efewfew

0x

otázka zněla, umožňuje vyhláška ČR, zákon ČR ... ---- nikdo tady neodpověděl,,,, nechápu jak a proč tady někdo blábolí nesmysly. Nejsem právník a zákony neznám. Když někdo něco neví, tak at odpoví, nevím. Blábol patnácti odpovědí o hnědém výkalu, to je přesně to, co umí průměrný takzvaný normální čech češka. Jste ti, kteří blábolí, sami se dostatnete k problému a pak vám poradí úplně stejně, jako jste radili vy. blábolama o hnědém výkalu. Takže odpovídám, nevím. ten českej hnědej přístup skoro ke všemu mě hodně vadí. prosim vás, snažte se učit a své učení vést k prospěšné diskuzi a vzájemné pozitivní praktické pomoci. Jak se pak můžete divit, že vás kdokoli převálcuje? at němci nebo rusi nebo amerika nebo kdokoli?

majsterjoe*

Souhlasim ze zbytecne se tu diskutuje o koupi rohliku vice, nez o odpovedi pro tazatele. Je to takova otazka, se kterou se ale setkal kazdy. Uprimne ale promin, kdyz nekdo neustale nakupuje v obchode stare pecivo a nehleda zpusob jak tomu zabranit, neni chyba primo v nem.

A k odpovedi. Cersvte pecivo lze prodavat po dobu max 24 hodin. Tedy jestli mi pekarna doveze v deset rohliky, muzu je klidne druhy den rano porad prodavat. To pak zalezi na lidech, co u me nakupujou.

dericcaster*

Jenom doplním, je to vyhláška 182/2012 Sb.:

f) čerstvým běžným pečivem nebalené běžné pečivo, jehož celý technologický proces výroby od přípravy těsta až po upečení či obdobnou tepelnou úpravu, včetně uvedení do oběhu, nebyl přerušen zmrazením nebo jinou technologickou úpravou vedoucí k prodloužení trvanlivosti a které je zároveň nabízeno k prodeji spotřebiteli nejdéle do 24 hodin po upečení či obdobné tepelné úpravě,

To ale neznamená, že takový výrobek - starší 24 hodin - se již nesmí prodávat. Jen nesmí být označen jako čerstvý.

 

joensu*

0x

Jediné co poraditje,že v tom obchodě už vůbec nic nenakupovat.Už z principu.At si paní vedoucí klidně vozí pečivo domů.Můj názor je,že prostě zkouší,co lidi koupi a když kupujou,tak nemá důvod vystavit čerstvé pečivo.To samé jako nekvalitní potraviny,kdyby lidé četli etikety a neprodaval se brak ,tak nikoho nenapadne sem vozit potraviny vyrobené buhví z čeho a kolikrát tak drahé,jako ty kvalitní.Bohužel v dnešní době lidi koupí skoro všechno v tom vidím ten problém.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]