Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Správná míra piva vs tolerance

Od: brumovjan* odpovědí: 12 změna:

čau,jaká je správná míra piva?je tam nějaká tolerance...díky...myslím skrz čárku...

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hop®

2x

Těžká odpověď...

Když mi dá někdo centimetr pod míru, ale kvalitně natočené pivo, tak jsem ochoten to tolerovat. Ale počítám, že výčepní ušetřil aspoň korunu a strhnu mu to z případného dýška. Záleží také na "půllitru", tedy na průměru a průřezu skleničky v místě rysky. Čistá míra by neměla být (myslím) více než milimetr pod ryskou, ale na tuto čistou míru si počká asi opravdu jen ČOIka, protože na pití už to pak moc není...

Hope jak pak už to není k pití? Po čem pak,jakože až to dojde?

Ale vy dostanete točené pivo a v tu chvíli co postaví sklenici před vás, musí mít správnou míru. A né, že "šak ono to dojde".

doplněno 26.09.12 22:31:

Ale jinak máte pravdu. Nějaký ten milimetr se dá tolerovat

Ono člověk ve "své" hospodě, asi nebude dělat rozruch kvůli rysce, jestli tam chce chodit častěji, což? :D

hop®

PEPR, naprosto jednduše, mám v oblíbené hospůtce svůj štamgastský půllitr, čárka je asi půl centimetru pod vrchním okrajem, takže natočit dobrou míru DOBRÉHO piva téměř nejde. Raději si dám dobré pivo se špatnou mírou než špatné pivo s dobrou mírou, kvalitu piva a rozdíl míry pak řeším dýškem, asi tak...

 

apa*

1x

SOS a Česká obchodní inspekce vysvětlují správnou míru jako stav, kdy pivo sahá přímo na rysku a samotná pěna je až nad ní...
pivni.info/... ... podle odborníků to s docházením není tak horké. Dojdou jen milimetry. "Co se míry týče, musí být po rysku. Je samozřejmě možné tolerovat jeden dva milimetry, ale třeba centimetr určitě ne."

 

buss

1x

Jaká tolerance? Pivo sahat k rysce po poklesu, na to tam ta ryska přece je. Nemí-li je třeba se ohradit. Oni hřeší na to, že konzumenti se neozvou, a mají vydělané.

 

hop®

0x

No, abych se nazastával jen "pinglů", tak v každém sudu je od pivovaru "nějaké" pivo navíc, kvůli proplachování trubek nebo vylití "prvního" piva z trubek u pípy, kam nedosáhne chlazení. Navíc pokud je pivo špatné, pingl ho nahlásí provozákovi a odepíše, provozák si to odečte z další dodávky od pivovaru...

 

kiaransalee*

0x

1) správná míra je podle uvedené ceny piva a podle objemu. někde točí čtyřku, někde půllitr, ale vždy musí být správná míra podle cejchu, nikdy pod. (když si půjdete koupit chleba, také vám prodavač neprodá půlkilový za cenu šestset gramového)

2) jeden centimetr dobrého piva už dávno není jedna koruna.

3) proč by pivovary měly prodávat hospodským v sudech "nějaké pivo navíc"? čištění (proplachování) trubek se dělá vodou a první i poslední pivo má stejnou kvalitu.

hop®

1) pokud někde půlí chleba, dělají to od oka. Teoreticky nelze překrojit na dvě hmotnostně ideálně stejné poloviny, to je otázka náhody...

2) záleží na tvaru půllitru či pohárku, v místě rysky může být zúžen...

3) poslední "pivo" je jen hnusná pěna, která se vylévá. První "pivo" je smíchané s vodou z proplachování. Sud nejde vytočit do úplné "nuly", pár kapek vždy zbyde...

cocinkamichalka*

Hope, když jsem pracovala v pekárně, půlili jsme chleba od oka. Ale velký chleba byl 1100g, a půlka 500g (na štítku). Takže jsme měli deset deka tolerance, abychom se trefili na půlku. Jedna půlka měla třeba 520g, druhá 580g... Obě byly v pořádku. Tak jen tak, pro upřesnění

sebod*

souhlas s Hopíkem.Jestliže hospodský narazí sud a hned točí pivo, tak je . První pivo je .

 


0x

Jak asi poznají správnou míru u piva s lavinovým efektem?

Co třeba podle toho, že je sklenice plná?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]