Nejste přihlášen/a.
Jakým způsobem nalákat lidi do hospůdky kde se i vaří je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část co by nalákalo vás případně když někam dete podle čeho vybíráte?
Osobně nemám rád restaurace typu u Rytíře (všude meče a brnění), u Štiky ( na stěnách hlavy ryb a ověnčené pruty), a rybí speciality nejsou k jídlu. Atd. Slyšel jsem také o restauraci ve stylu pravěku, kde na Vás mluví řečí nechutnou a stolování ještě horší.
Takže za mě restaurace s dobrým jídlem, super pivem, ještě lepší obsluhou a decentním čistým prostředím. I WC hodně napoví.
Při jídle mi vadí smrad z cigater. proto upřednostňuji restauraci, kde je i nekuřácká jídlena. Už jsem ale zažila i takovou, která od té kuřácké byla uprostřed rozdělená POMYSLNOU čárou. Tak takovou ne.
Čistota a pořádek na WC hodně o restauraci napoví.
Slušný, schopný a proškolený personál. Co se mi jednou stalo: obědvala jsem v restauraci se 4 letým vnukem. Znáte děti. Právě v polovině dobrého oběda kluk zakvičel: Babí, já musím kadit. Já na to: vydrž to, až po jídle. Né babi, já musím hned. Uložila jsem tedy na talíře příbory křížem /znamení, že budeme ještě v jídle pokračovat/ a vystartovala s klukem na záchod. Po návratu jsem ztuhla. Jídla odnešená, limonády, ze kterých nebylo skoro upito, rovněž. Zavolala jsem si vrchního. Omlouval se, že jídla odnesla servírka, že to nevěděla. Já na to: A co ty příbory? Začal blekotat, že nám přinese nové jídlo, pokud chceme. Zlobila jsem se, nechtěli jsme. /a byl to můj zamilovaný špenát/. Kluk si dal jen přinést novou limonádu, já nic. Ale při placení jsem si nechala vrátit vše na halíř. Vůbec jsem nebyla spokojená.
Důležitý je kuchař. měli jsme oblíbenou restauraci, kde jsme se rádi stavovali na jídlo. My na katův šleh, děti milovali Kalimero na pláži - kuřecí řízek s broskví a sýrem, hranolky. Loni konec. Změnil se majitel i personál. Nebyl ani šleh ani kalimero a to co bylo, nám vůbec nechutnalo. prostě všechno jiné. Už se tam nezastavíme.
A tak je plno aspektů, jak si vytvořit a hlavně udržet dobrou restauraci, kam se člověk rád vrací. Není to lehké, ale dá se to. Jaga.
doplněno 11.03.12 08:08:A víte, co mi jednou udělalo radost v jedné restauraci v Ledči nad Sázavou? Objednala jsem si velice dobré jídlo, ale byla to veliká porce. Jsem zvyklá jíst méně a častěji a nemohla jsem to zmoct. Vrchní mi přinesl polystyrénový box - krabičku, kam jsem si polovinu jídla narovnala a pak odnesla s sebou. A měla jsem dobrotu ještě druhý den. I to bylo pro hosty prima řešení.
Jelikož se kvůli operaci žaludku už hodně roků po hospodách nestravuju, tak hlavním kritériem je pro mě značka a cena piva.
Hodně ale záleží na tom jak se servír/ka u obsluhy tváří.
Hodně mi třeba vadí když servírka nekouří a nechává kvůli dýmu otevřený okno i v zimě. Je toho vícero.
Lidi dle mého soudu,nalákáte vždy na dobré a klasické jídlo,obzvláště v dnešní době plné nezdravých hamburgerů,kebabů,atpod.Klasika vaší hospůdku vyhlásí široko daleko,to mi věřte,tzn,klasický gulášek,drštková polévka,domácí slepičí polévka,pečené vepřové masíčko,k tomu bramborový knedlíček se zelím,bramboráky,palačinky,vdolečky,a třeba buchty s mákem,povidly a tvarohem,jen tak docílíte návštěvnosti,ale pozor,chce to opravdu dobrého kuchaře,ne aby dělal nějaké blafy z mrazáku,polotovary,a jiné chemické odpornosti.Jeden to řekne druhému a uvidíte,jak se lidi pohrnou,dobrá kuchyně činí hospodu hospodou,a věřte,že to je svatá pravda!Hodně štěstí
doplněno 10.03.12 18:51:Náš zákazník,náš pán,tzn.100% čistota,ochota,a úsměv na tváři,on vám nosí peníze,tak se také chce cítit dobře!
Dobrý večer,
je dobré občas udělat nějakou cenovou akci,třeba určitý den v týdnu lacinější pivo,nebo jídlo,na to slyší lidi hodně.U nás zrovna asi taky chtěli do hospody nalákat lidi,tak protáhli v pátek otvírací dobu o 2 hodiny do půlnoci,ale protože tam nikdo nechodí pomalu už ani odpoledne,tak jim to je nejspíše k ničemu.
Dobré a levné jídlo, opravdu česká kuchyně, přiměřený sortiment jídel, nápojů i cen, pěkné a čisté prostředí včetně WC, usměvavá a ochotná obsluha, nekuřácké prostředí, předzahrádka, stojan na kola, parkoviště.
doplněno 10.03.12 18:56:Jinak moje babička byla hoteliérka a hostinská a ta vždy říkala, že se nejvíc naláká na dobré jídlo a potažmo se na něm hodně vydělá.
Záleží na lokalitě a na tom, jaké zákazníky tam můžu očekávat. Jestli pivaře, řidiče na cestách, strávníky z okolních podniků, dvojice nebo party na večerní posezení. V každém případě to chce příjemné střízlivé prostředí bez nějakých opičáren okolo a samozřejmě kvalitní jídlo za přiměřenou cenu. Ale kvalitního kuchaře je většinou problém najít, natož zaplatit.
AKCE - třeba tento týden zvěřinové hody. Nemyslím akci na slevněný pokrm, ale tématický. Já když vidím zvěřinové hody, tak se neudržím a jdu na pravou svíčkovou s brusinkami. Ochutnala jsem výbornou svíčkovou i tu co se nedala jíst. Chce to opravdu PANA KUCHAŘE.
V létě třeba borůvkové hody. Ani jsem netušila, že se z borůvek dá udělat 16 pokrmů.
Mimo akce kvalitní českou stravu. Čistota a úsměv je zapozřejmostí.
doplněno 10.03.12 19:10:*ach jo, pardon ... samozřejmostí
Mě osobně odpuzuje když je tam puštěný permanentně, většinou jen pro ukrácení času obsluhy, nějaký radio, TV nebo z hudební skříně TUC TUC. Vadí mi to, jsem už starší ročník, a tak si radši popovídám se společností u stolu, než poslouchat hudbu. Kvůli tomu do hospody nejdu. Taková to má u mě spočítaný. Stejně jako hospoda bez jídla. Já osobně víc v hospodě utratím za jídlo než za pití.
doplněno 11.03.12 10:01:Při čtení reakcí ostatních rádců mě ještě napadla jedna věc. Přestože jsem nekuřák, nevadí mi sedět v kuřácké hospodě. Úmyslně nepíšu zakouřené, ona i kuřácká hospoda nemusí být zakouřená, že není vidět na krok. Záleží na tom, jak má majitel vyřešené odsávání. Myslím, že nekuřácké hospody nemají šanci uspět ve větší míře. Pár se jich vždycky ve městě uživí, ale sejde-li se kuř. i nekuř. společnost, ta kuřácká část společnosti, po návštěvě nekuřácké hospody a strávení poloviny doby venku nebo někde na chodbě tam příště nepůjde. A nekuřácká většinou nebude trhat kvůli tomu partu.
Pokud to není nějaká nóbl restaurce tak by nemělo vadit když se nás u stolu sesadí trochu víc lidí než kolik u něj je oficiálně míst.
Zakladem v kazde hospode je obsluha protoze tu vetsinou clovek potka jako prvni pokud ta neni vstricna ochotna a nema dobrou naladu stoji vse ostatni za prd...No dalsi podle ceho u nas vybirame kam chodime je nabidka piva nechodime do hospody tam kde toci pivo jako v dalsich 50hospodach ve meste ale misto nejake hnusne desitky si dame nejaky lepsi kvasnicak 14 nebo 16 oktanu dle nabidky...Nabidka jidla je lepsi udelat min jidel rychlovek co opravdu jsou jednoduchy a rychly a hlavne se hodi do hospody nedelat kachny na vine a podobny na co jsme treba chodili specialne do jedne hospody byli rybi ocka utopenci pivni psi a dalsi speciality ktery obmenovali a oweekendech delaly ruzny bonus akce jako spesl jidla atd... Jedna z dalsich veci je cistota jak na WC tak u stolu tzn aby nebyly hromady spacku v popelniku propaleny ubrusy u stolu na WC je to tezsi ale dela to hodne...no tak snad jsem pobral vetsinu duvod proc si radi zajdem na pivko...Jo a na Polraicha se vyprdni je to blbej kuchar o hospode vi kulovy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.