Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
myslíte že má v dnešní době cenu podnikat v gastronomii? Myslím konkrétně bar, kavárna, popř. herna. Hlavně něco bez kuchyně, protože to v dnešní době nemá perspektivu. Jsem mladý, sice pracující, ale má současná práce mě nenaplnuje. Už dlouho uvažuji o pronajmutí nějakého restauračního zařízení. Mám jasnou vizi, z větší části i finance do začátku, ale nějak se v tom zatím tápu. Takže dotaz zní jasně, má cenu do něčeho takového v dnešní době jít? Budu rád i za případné rady, poznámky, cokoliv. Předem děkuji za odpovědi.
Leckdo jistě takové podnikání zvládne, ale asi to není žádný med. Zvlášt, když budete v nájmu. Jestli to je perspektivní, to asi nejlépe zhodnotíte sám, protože záleží na místních podmínkách. Obhlédněte stávající podniky. Jestli mají plno (a není to jen jeden den v týdnu/měsíci), asi by se uživila i další provozovna. Jestli (aspoň odhadem) živoří, nebo jestli se často mění majitelé či provozovatelé, tak chybí poptávka a budete mít potíže.
Děkuju za odpověď. Co se týče lokality, mám vytyčené Brno, Olomouc, konkrétně zatím nevím, vše je zatím v mé mysli. Určitě bych vzal něco zavedeného, tak nevím. Rád bych se seznámil s člověkem, který má stímto zkušenosti, nebo s člověkem, co by do toho šel semnou jako společník. Pokud tady někdo takový je. budu rád za odpověď.
Je to tvrdá řehole. Já to nikdy nedělal,ale hodně jsem ve své minulé profesi byl v kontaktu s mnoha provozovateli restaurací,hotelů a barů a často slíchával jejich nářky a to napříč od zapadlých zakouřených heren,přes bary,restaurace až po tří či čtyř hvězdičkové hotely. Pokud nemáte rodinu,máte peníze,jste "noční pták" a máte "hroší" kůži,tak do toho běžte. Jinak bych si dovolil Vám to rozmluvit.Do pronájmu bych ale rozhodně nešel. Ještě mějte také na paměti,že "vize" může vzít za své. Říkáte,že v tom tápete.To znamená co? Že to neumíte,nejste vyučen v oboru,nebo váháte?
Vím, ze začátku to není žádná sranda, pár měsíců než se vše rozběhne, než si lidé zvyknout apod., ale pak bych asi doufal, že se to rozjede. Znám pár majitelů restaurací, ale pouze restaurací, bohužel neznám nikoho, kdo vlastní bar, hernu. Co se týče restaurací, jak jsem říkal, v dnešní době jen přežitek. Všichni do jednoho tak tak výjdou a o pravidelném zisku nemůže být ani reč, proto bych se raděj vrhnul na ten bar. Přes den kavárna, večer místo kam si lidé jdou sednout na panáka. Co se týče toho tápání. Dle mých výsledků a dosavadních zkušeností, si troufám říct, že jsem dobrý obchodník, bohužel v tomto oboru nemám zkušenost. Nevím jak co chodí, proto tápu. Potřeboval bych poznat člověka, který má s provozem tohoto typu restauračního zařízení již nějaké zkušenosti, aby mě zasvětil do této problematiky.
Restaurační zařízení bez kuchyně? Naopak myslím, že kuchyň je základ.. Kuchařina je náročné poctivé "řemeslo", můj přítel je výborný kuchař, ale sám by do podnikání asi nešel, vždy je to risk, navíc na rozjezd je potřeba mít nemalý kapitál. V práci měl nedávno kolegu, který se musel nechat zaměstnat, přestože měl vlastní hospodu, ale s dluhy, (ty jsou hned, at už vlastní vinou, nebo shodou okolností).. Zkrátka není kuchař jako kuchař a podnikatel jako podnikatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.