Nejste přihlášen/a.
napřed trochu teorie
Zkáza potravin je způsobována chemickými reakcemi, ke kterým dochází, pokud jsou potraviny vystaveny vzduchu, teplotě, vlhkosti, účinku enzymů, růstu mikroorganismů nebo byly kontaminovány hmyzem. Tento proces můžeme zpomalit uložením potravin do vakua.
Vakuové balení snižuje absolutní tlak vzduchu v obalu či nádobě tím, že odstraňuje kyslík a odstraňuje prchavé látky. Kyslík obsažený ve vzduchu způsobuje kažení potravin, nebot jeho účinkem dochází k procesu oxidace, která zapříčiňuje ztrátu nutričních hodnot, chuti a dalších vlastností potravin. Vzduch také podporuje růst mikroorganismů a způsobuje poškození mražených potravin mrazem. Vakuové balení prodlužuje životnost mnoha čerstvých potravin tím, že snižuje oxidaci a zamezuje bujení mikrobů (bakterií a plísní). Čerstvé potraviny však obsahují velké množství vlhkosti, která podporuje růst mikroorganismů, které se mohou množit za přítomnosti vzduchu nebo i bez něj. Aby se zabránilo rychlé zkáze takových potravin, je nutné, aby byly uchovávány při nízkých teplotách.
toto jsem zkopíroval z domaci-elektro.cz/... doporučuji otevřít a přečíst celý článek pro získání dalších informací...
problémy se znehodnocováním potravin má lidstvo od prvopočátku, v naší době se kromě sušení a chlazení používá i to vakuování a hlavně zmrazování... a další metody, o tom potom..
pokud by jste zabil třeba prase, tak by jste bez váhání dal maso zamrazit... vakuované potraviny jsou určitým způsobem chráněné před znehodnocením, jejich zamražením se kvalita ochrany ještě zvýší... nad čím váhat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.