Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ocet - dezinfekční účinky?

Od: aloisb® odpovědí: 5 změna:

Má ocet dezinfekční účinky? Pokud ano, tak by okurkový salát z řádně oprané a oloupané okurky s octovým nálevem byl zcela bezpečný před E-coli, která způsobuje krvavý průjem.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


0x

E-coli a okurky nemají nic společného.Psali to v novinách,mluvili o tom v rádiu i televizi.Naše rodina baští okurky i jinou zeleninu a ovoce o 106 a vše je O.K. Oni ani nevědí,z čeho ty ,,krvavé průjmy,,vůbec jsou!

 

jabraka*

0x

Zcela určitě má kyselina octová desinfekční účinky.Z těchto důvodů se k těmto účelům používá celá staletí.Dokonce se před staletími ve válkách používal ocet i jako desinfekce ran a pil se v případě výskytu tyfu.

JABRAKA

 

eulalie*

0x

Řekla bych, že na tu E.Coli by mělo spíš platit po dobu 2-3 minut ohřát potravinu nad 70 stupňů. Nemyslím si totiž, že by ocet měl tak výrazné desinfekční účinky na bakterie.

jabraka*

Eulalie,

skutečně má dost výrazné,plísně a bakteriální usazeniny v chladničkách se likvidují nejlépe octem.

JABRAKA

eulalie*

Jojo, já s tím souhlasím, Jabrako, však ocet též takto používám. Ale na tu E.coli, nevím nevím, jestli není slabý. I když na druhou stranu, údajně tato bakterie je háklivá už jen na obyčejné umytí čistou vodou... tak nevím.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]