Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Bavorské klobásky velké písmeno?

Od: dominickaaa odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Mám napsat :

osmažíme Bavorské klobásky

nebo

osmažíme bavorské klobásky?

Je správně malé písmeno? Děkuji

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Pokud vím, bavorská klobása není chráněné označení, takže ji píšeme s malým b.

Český guláš byste psala jak? Zajdeme si na Český guláš? Asi ne, že jo. Dáš si dnes Francouzské nebo francouzské brambory?

 


1x

Píše se malé b. A když už chcete mít informaci správně napsanou, tak se zamyslete i nad slovem osmažíme. Opravdu je budete smažit? Nebo grilovat či opékat?

asd1

Na pánvi je smažim celkem běžně

Asd, já na tom bazírovat nebudu. Ale tazatelka chce mít něco správně napsané, tak já jen radím. I já používám pánev pro přípravu klobásek a jiných uzenin. V tom případě na malém množství tuku a říkám tomu opékání. Nebo na pánvi smažím, ale pak je to třeba řízek, karbenátek či zelenina obalená v trojobalu, kukuřičných lupíncích a podobně. V tom případě je tam tuku opravdu hodně. Že by se měly bavorské a jiné klobásky nořit do vroucího tuku, si opravdu nemyslím. Ale jsou to jen slova... Na druhou stranu - chtěla to mít napsané správně. Hlavně, když to bude chutnat .

 

hhhek

0x

tak to já nevim, eši myslíš nejaké bavorské klobásy vyrobené Bavorsku nebo spešl potravinu "Bavorské klobásy" jak je to napsané na etiketě

dominickaaa

Bavorské klobásky jak je to napsané na etiketě. Ale jestli uprostřed věty mám napsat Bavorské s velkým B?

15.08.24 10:35

Ne.

hhhek

tato etiketa? ferpotravina.cz/...

Co s ní? To není ani jméno ani značka. To není bonboniéra Tatiana ani řezy Mila ani čokoláda Milka (což jsou všechno jména), to jsou bavorské klobásy.

Stejně jako nepíšete s velkým javořické párky, bratislavské klobásy, turecký med, francouzské brambory.

Na tom obalu je veliké B, protože je to název produktu a nikoliv jméno.

Neumím to tak dokonale popsat, ale ve větě píšeme zásadně bavorské klobásy. Pokud bychom to specifikovali na tamtu konkrétní značku, ve větě píšeme o bavorských klobásách značky Grill and fun. Jméno je ta značka a ne ta potravina.

 

bramburka

0x

Nezapomente je pred grilovanim propichnout na nekolika mistech, aby z nich mohl vytect tuk! Dobrou chut!

Prosím? Pak to bude tvrdý suchý špalek, pokud nechá dobrovolně odtéct tuk. Jako chutě máme různé, ale dobrovolně nechce jíst piliny asi nikdo.

bramburka

@chlochydess: do sucha se vysmazi jen tehdy, pokud se presmazi nebo prepecou. Bavori (odkud pochazeji), je takhle propichuji a suche je nemaji. Ja ostatne taky ne!
Ale je to jenom muj tip, at si to kazdy vyzkousi po svem.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]