Nejste přihlášen/a.
Já bych Ti doporučil naprosto jiný směr. Vyučit se něčím, čím se dokážeš uživit sám, a co lidé opravdu potřebují - elektrikář, truhlář, zedník, pokrývač, topenář. Dělat barmana můžeš jít i jako elektrikář, obráceně dost těžko. Pokud budeš v nějakém řemesle dobrej, nebudeš mít nouzi o práci tady ani v zahraničí, budeš moci dělat na sebe a záleží jen na tobě kolik si vyděláš. Já bych směrem, který zvažuješ rozhodně nešel, představa že skončíš v luxusní restauraci s vysokým platem je velmi naivní, na to zapomeň, budoucnost nejistá. Na trhu práce nebudeš mít extra co nabídnout..
Na stránkách školy velmi dovedně schovali údaj o počtu přihlášených a přijímaných žáků takovým dobrým způsobem, že se mi to nepovedlo dohledat.
Jinak doufám, že syn se dokázal prokousat těmi povinnými dvěma hodinami náboženství týdně v němčině. Ten kříž nade dveřmi je tam asi všudepřítomný.
Hodiny nabozenstvi byly nepovinne, kriz nam nevadi a vyuka byla kvalitni...Muzu jenom doporucit.
Na hotelu, kam chodím pracovat na dohodu, se prostřídalo hodně číšníků. A ti nejlepší, co fakt měli krásné vystupování, byli komunikativní a pracovali spolehlivě, už tam nejsou. První odešel asi po 4 letech do Německa dělat na stavbách. Šel, aby si vydělal a už se k profesi číšníka nevrátil. . Druhý byl kluk z průmyslovky, co to měl jako brigádu a prostě měl tu úslužnost a vystupování v krvi. A poslední byl kluk, co začal před pár lety studovat v Anglii oděvní návrhářství a kvůli covidu se sem vrátil a práce číšníka ho bavila, protože je velmi společenský a umí jazyky. Ten skončil kvůli dojíždění . Jezdil svým autíčkem, ale benzín podražil a 30 km bylo moc na dlouhodobé dojíždění a ještě v noci.. Jen ten první byl vyučený v oboru. Ti dva druzí to měli, jako hobby. Šéfové na to nekoukají, zda má školu, ale jak obsluhuje, chystá tabule, udržuje si pořádek a přehled, jak jedná s lidmi. To se dá naučit. Je to nárazový záhul. Je dobré mít fyzičku. Hodně se naběháš a nanosíš a musíš být ve střehu, nepoplést a poradit si. Pracuješ většinou v době, kdy ostatní mají volno a baví se. Směny končí hodně pozdě. A pokud dojíždíš, tak už Ti domů nic nejede. Jestli si někdo vydělal, tak ten, co si sehnal práci třeba ve Švýcarsku. Ale to musel být hodně dobrej, aby si ho hotelier nasmlouval na další sezónu.
Ahoj, taky bych Ti doporučil spíše jiný směr. Aktuálně hlavně ale kvůli pandemii. Když budou restaurace a další tyto podniky zavřené, tak budeš bez práce. Ostatně obor pohostinství trpěl pandemií skoro asi nejvíc. Když se vyučíš řemeslem, jako třeba ten elektrikář nebo topenář, instalatér či podobně, tak budeš mít práci i během pandemie - pokud si tě teda lidi pustí domů, ale porouchává se někde pořád něco, tak pokud budeš šikovný, práci mít budeš a vyděláš si zřejmě i víc než ten číšník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.