Nejste přihlášen/a.
Hoří mouka? Dostali jsme za úkol vysvětli jak a v jakém případě hoří mouka. Vím, že hoří když je rozfouknutá ale hoří i normálně když je prostě na hromádce? A proč přesně? Děkuji za odpovědi
Hoří. Pokud se pamatuji,je považována za hořlavý prach,který se umí při určité teplotě i "samovznítit". Je těžké ji zapálit,hoří asi při lehce přes 200 stupňů celsia, teplota vznícení bude přes čtyřista stupňů. A umí i vybuchnout. Mmchdm,asi hoří téměř vše,je to otázka teploty.
Hasiči by mohli tuto otázku velice zodpovědně odpovědět.Je řada případů požárů v mlýnech,nebo skladech potravin.Mouka smíšená se vzduchem je velice nebezpečná výbušnina,Totéž p=latí o jakémkoliv organickém prachu,cukru , škrobu,nebo uhelnému prachu.Jakmile prach třeba vítr zvíří,pak stačí jiskra a výbuch rozmetá budovu skladu stejně ,jakoby to byl prach střelný.
JABRAKA
Mouka je dokonce výbušnina. Např zařízení ve mlýnech musí být v provedení do prostředí s nebezpečím výbuchu. Na hromádce sirkou ji nezapálíte, protože v té hromádce je málo kyslíku, ale rozptýlená ve vzduchu hořet může a při správné koncentraci i vybuchnout. Typicky nebezpečná situace je třeba právě při pneudopravě v těch mlýnech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.