Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dokáže mi někdo prosím vysvětlit tyto "záhady"
Budu rád za každé stručné vysvětlení
Které parametry ovlivňují rychlost schnutí vypraného prádla?
Proč je maso v tlakovém hrnci uvařeno za kratší dobu než v běžném hrnci?
Lze tělesu dodat teplo, aniž by se změnila jeho teplota? Zdůvodněte
Lze na Mt. Everestu uvařit vejce na tvrdo? (na toto potřebujete teplotu 91 °C)
V horkých letních dnech se člověk hodně potí? Proč?
V chemické laboratoři se často používá odpařování za vakua (přesněji za velmi sníženého tlaku – tlak může být pouze v desítkách Pa). Jakou to může mít výhodu?
Proč jsou následky opaření párou o teplotě 100 °C výrazně horší než při opaření horkou vodou o stejné teplotě?
Které parametry ovlivňují rychlost schnutí vypraného prádla?
Teplota, vlhkost, proudeni.
Proč je maso v tlakovém hrnci uvařeno za kratší dobu než v běžném hrnci?
Protoze zavislost vyparovani kapaliny celym jejim objemem na tlaku.
Lze tělesu dodat teplo, aniž by se změnila jeho teplota? Zdůvodněte
Ano. Viz latentni...
Lze na Mt. Everestu uvařit vejce na tvrdo? (na toto potřebujete teplotu 91 °C)
Ano i ne, v zavislosti na dalsich omezujicich kriteriich.
V horkých letních dnech se člověk hodně potí? Proč?
Protoze adiabaticka termoregulace.
V chemické laboratoři se často používá odpařování za vakua (přesněji za velmi sníženého tlaku – tlak může být pouze v desítkách Pa). Jakou to může mít výhodu?
Ekonomicnost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.