Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte někdo další nevýhody anomálie vody? Našla jsem zmrzlá voda v potrubí a popraskané zdi díky tomu, že voda zvětšuje svůj objem. Děkuji moc
Voda má ještě další zajímavé vlastnosti při tuhnutí i varu.Je známo,že voda nemusí začít vařit při 100 stC.Pokud se teplota vody zvyšuje pomalu,dojde v nádobě k přehřátí až o 5 st C .Pak se voda v celém objemu naráz přemění v páru a dojde k tak zvanému utajenému varu.To může být i dost nebezpečné,když vvaříme vodu v hrníčku a zatřeseme jím,tak obsah doslova vybuchne.
Stejně reaguje voda i při snižování teploty pod bod mrazu.Voda pomalu snižuje svou teplotu až snad do -5 st C a stačí malý otřes nádobou a ta ve zlomku sekundy se přemění v led-Stávalo se někdy ,že do nádoby s vodou pro pití zvířat některé vstoupilo a vzniklý led je ve vteřině uvězníl.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.