Nejste přihlášen/a.
Pokud je látka v něčem rozpustná, pak jen jen do určité meze při dané teplotě (pokud mluvíme o fázích pevná látka - kapalina). Např. kuchyňská sůl (NaCl) má rozpustnost 35,86 g/100 ml (20 °C). Takový roztok je nasycený. Pokud bych ale zvýšil jeho teplotu, stává se nenasycený, protože rozpustnost stoupá s teplotou. V praxi bývá nasycený roztok ve zbytcích mořské vody při těžbě soli odpařováním. Nenasycený roztok je třeba mořská voda, nebo kafe oslazené dvěma kostkami cukru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.