Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poradit: nemůžu nikde najít nic o nitrosaminech. Potrebovala bych vědět zrdoje nitrosaminů, vzik a výskyt dále toxikologické hodnocení a expozice lidí u nitrosaminů. Děkuji
to už jsem zkoušela ale pořádně nic co se dá použít, zkoušela jsem to i překládat z anglickýých článků a je to stejně na houby jak na našich stránkách
A co je tedy pořádná věc, která ti ještě chybí?
Třeba to dáme společně dohromady
doplněno 05.11.09 14:20:Snad né vše co máš v otázce?
Třeba ti poslouží toto:
Experti se domnívají, že provitamin A (karoten) a vitamin C v ovoci a zelenině budují
ochranu proti karcinogenním látkám.Někteří vědci předpokládají, že strava, která
obsahuje mnoho vitaminu C zabraňuje v žaludku přeměně n-nitrátů na karcinogenní
nitrosaminy.Nitrosamin je látka obsažená v pečenřch, uzených a silně solených jídlech.
Vyskytuje se i v pivě _ zvláště v pivě tmavém. Vysoký obsah nitrosaminu má také dlouho
skladované ovoce a zelenina. Jeho vysoká koncentrace byla zjištěna ve špenátu, ředkvičkách,
okurkách a hlávkovém salátu.
Přeji mnoho zdaru ve studiu
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.