Skotské vejce
Skotské vejce je zajímavá kombinace "karbanátku", ve kterém je vejce na měkko. Překvapíte tak snadno svou rodinu.
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
30 min
Ingredience:
mleté maso
vejce
koření
sůl
hladká mouka
strouhanka
Postup přípravy receptu:
- Dejte vařit vodu a až bude vřít přidejte vejce a vařte 6 minut.
Pokud nechcete výsledné vejce na měkko, máte o dost snažší přípravu a nemusíte tolik hlídat čas. :) Vejce na tvrdo se vaří 10 minut. - Po 6ti minutách prudce zchlaďte vejce - vyjměte vejce lžící z vaří vody a dejte je do studené vody s ledem na 5 minut.
- Vejce s citem oloupejte - pozor mají tekutý žloutek, nebudou tak pevná jak jste zvyklí.
- Mleté maso by mělo být hodně jemné. Pokud si ho melete sami, projeďte ho v mlýnku 2x. Pak jej ochute dle svého.
- Z mletého masa si v ruce utvořte placičku a do ní vejce obalte. Můžete si vypomoct potravinovou folií.
- Obalte v hladké mouce, vejci a strouhance. Klasický trojobal.
- Smažte v dostatečném množství oleje (friák je ideální) 3-4 minuty.
- Po usmažení je nechtejte 2 minuty odpočinout a hurá do nich.
Zpět na další recepty