Koprová omáčka
Koprovou omáčku lze udělat více způsoby. Z vývaru nebo jen z mléka.
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
20 min
Ingredience:
olej
2 lžíce hladké mouky
0,5L mléka
1 svazek kopru
cukr
sůl
ocet
Postup přípravy receptu:
- Z mouky a oleje udělejte jíšku do zlatova.
- Přilejte studené mléko a pečlivě rozmíchejte jíšku. Přiveďte k varu a provařte 2 minuty.
- Přidejte na jemno nakrájený kopr, sůl, cukr a ocet podle chuti.
- Pokud se bojíte jíšky lze to udělat obráceně: v části mléka rozmíchejte mouku a zbytek mléka přiveďte k varu. Pak vlijte rozmíchanou mouku a provařte.
- TIP: pro vylepšení můžete použít plnotučné mléko nebo dokonce část mléka nahradit smetanou.
Zpět na další recepty Komentáře
Od: lisa Datum: 27. 12. 2015 13:14:57
Místo octu je lepší citron. Daleko jemnější chu.