Bramborová polévka se sušenými houbami
Bramborová polévka se sušenými houbami
Bramboračku si pamatuje řada lidí jak ji vařila babička a nedají na ni dopustit. Možnost uvařit si jí v zimě pro zahřátí s využitím sušených hub si nenechejte ujít. Zahřeje a zasytí!
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
50 min
Ingredience:
hrst sušených hub
2 vrchovaté lžíce sádla nebo 6 lžic oleje
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
4 střední brambory
2 mrkve
1 petržel
1 kousek celeru
1 střední cibule
sůl, pepř, majoránka, česnek
1 vejce
Postup přípravy receptu:
- Houby namočte ve vodě přes noc. Pokud spěcháte vložte je do hrnce a povařte v 0,5L vody pár minut.
- V druhém hrnci připravte jíšku ze sádla a hladké mouky pěkně do zlatova.
- Přidejte 1,5L studené vody a přidejte nakrájenou zeleninu. Nejraději dávám jen překrojenou podélně na půlku. Nezapomeňte přidat i brambory nakrájené na kostky. Cibuli vložte celou vč tzv šustí, stačí jí jen opláchnout.
- Až je zelenina měkká vyjměte cibuli. Kořenovou zeleninu rozmačkejte vidličkou (pokud jste jí nekrájeli) a vrate zpět do polévky.
- Dochute solí, pepřem, majoránkou a pokud máte rádi přidejte prolisovaný česnek.
- Na konec rozkvedlejte v hrnečku vejce a vmíchejte ho do polévky.
Zpět na další recepty Komentáře
Od: viktor Datum: 04. 07. 2018 22:40:22
V žádném případě olej na jíšku/sádlo,máslo/,nevím proč studenou vodu,ta se dává,když se dělá vývar z masa,nevím proč vyndavat cibuli,ta je taky jedlá/radši bych ji nakrájel na kostičky/a HLAVNĚ-kmín,nejlepší,když je čerstvě rozdrcený,ten a česnek dělají bramboračku ,bramboračkou a nevím,proč vařit houby zvlášt co to má za význam a tím vejcetem jste to zazdila,to není česnekačka...
Od: najda5 Datum: 09. 02. 2015 10:45:44
Vaříme ji v rodině podobně. Je výborná!