Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starší notebook a DVB-T2

Od: gaf odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Mám starší nevyužívaný notebook (tuším nějaký Celeron 1GHz / 4GB ram, 320gn hdd) a chci si zakoupit nějaký DVB-T2 tuner do USB slotu. Bude HW konfigurace dostatečná pro přehrávání? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1x
Navzdor ostatním radilům musím prohlásit že usb dvb.t zvládlo i Pentium 4 s 1gb paměti. Problém starých strojů je, že ovladače předpokládají přítomnost usb 2.0 a když má počítač jen Usb 1 je problém s dokončením instalace nového zařízení. Obešel jsem to použitím pcimcia karty s usb2. Pak už to hrálo. Pokud bys sehnal tuner přímo pcimcia pošlape ti ještě lip než přes Usb.

kakamila

0x
Asi budeš potřebovat minimálně dvoujádro...respektive Celeron-jednojádro není vhodnej ani na flash aplikace(vytížení 100%) v prohlížeči a filmy ve vysokém rozlišení,taky Neéééé.

vernon

0x
Mám DVB-T USB receiver, a pro MPEG2 a SD je doporučeno minimálně dvoujádro 1,6GHz, pro příjem SD a HD stanic v H.264 minimálně dvoujádro 2,2GHz. Pokud ten tuner bude podporovat i HEVC včetně UHD rozlišení, musel by to být opravdu velice silný počítač, pokud možno s HW dekompresí HEVC u grafické karty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma DVB-T2

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]