Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jestli je možné kuřecí kosti na vývar nějakým způsobem "upéct v mikrovlnce". Nemám teď k dispozici klasickou troubu.
Díky David
Nemyslím si, že by v "pečení" v klasické mikrovlnce kostem nějak pomohlo. Klidně dejte do vývaru kosti neopečené, nebo to zkuste. Domnívám se, že mezi kostmi neopečenými a prohnanými mikrovlnkou nebude ve vývaru rozdíl.
Dobré ráno, Bene, i ve staré kuchařce se uvádí, že kosti na vývar mají být opečené. Možná to zvýrazní jejich chut, ale podle mě tomu mikrovlnka nepomůže.
dave383, dejte kosti do vývaru syrové. Dělá to spousta lidí a diví se tomu, že by se kosti měly před vařením opéci, nejspíš je to jedno.
Lze to udělat pouze v mikrovlnce s grilem.Princip ohřevu mikrovlnami tkví v působení na vodu v potravinách.Kosti té vody moc neobsahují.
JABRAKA
Tak jsem rád zase narazil na téma o které se zajímám. Samozřejmě že i v mikrovlnce (i bez použití grilu - to už není zase mikrovnka) můžete jakoukoli surovinu upéct. Rozdíl je jen v tom, že prostě mikrovnka je dost surový přístroj na přípravu jídel. Pokud máte tréning, můžete dosáhnout i dobrých vysledků. Co je ale třeba u normální pečící trouby o minutách, tak v mikrovlnce je o vteřinách. A ještě jde o dobré rozmístnění potraviny. To je nakonec problém i nejmodernějších konvektomatů - prostě rozmístit energii pravidelně. Naše babičky už znaly svojí troubu, a věděly, kdy produkt otočit, podlít, odklopit poklici -kde jim to peče více či méně - čím je to schopen kuchař rozlišovat, tím může dosáhnout lepších výsledků. Dneska to umí konvenktomat (některý). Mikrovlnka neumí páru. Ale zkuste si tam pustit 150 gr masa na 10 minut a máte ho na hadry.
Dobrý den, a nemají se kosti na vývar vyvařovat ve vodě? Proč je chcete upéct? Zdravím!
doplněno 22.05.16 10:24:Jo, díky za vysvětlení - u nás se to nikdy nedělalo, tak to neznám (a vývar byl chutný a silný).
Myslím, že mikrovlnka "způsobí" maximálně teplo (pokud nemáte tu s grilem). Zkuste to, ale výsledek bude zřejmě stejný, resp. potom horké kosti povaříte.
doplněno 22.05.16 10:28:dave383 - nemusíte ten recept brát jako modlu, ale jen jako možné řešení .
No já jsem také nikdy kosti na vývar nepředpékal.
Pokud chci silný vývar, dávám kosti a maso do studené vody. pokud chci maso vařené např. k rajské omáčce a pod.vkládám maso do vařící vody.
To přesný souhlas, kosti se obyčejně předem opékají jen na dobrý sos, aby měl hlavně barvu. A Honzamalatny to píše naprosto přesně - silný vývar - studená voda, silné maso - vařící voda - dává to i logiku. Ale vývar nikdy nevylévejte, dá se dále použít (vím, že mé rady můžou být samozřejmé, ale když se rád koukám na prostřeno, tak jsem nabyl dojmu, že osvěty není nikdy dost).
Za 35 let co vařím jsem kosti na vývar nikdy nepekla, dosud jsem o tom ani neslyšela. Půlku kohouta dám do tlakáče, přidám kořenovou zeleninu, celou cibuli, 5 kuliček nového koření, libeček, 2 bobkové listy, lžíci soli a vařím asi 45min. V druhém hrnci, orestuji nastrouhanou mrkev a celer, pak zcedím vývar, oberu maso a na drobno nakrájím, zavařím játrové knedlíčky, přidám uvařené nudle, pokud je třeba dochutím polévkovým kořením (Vegeta, Kuchárek), přidám sekanou petrželovou nat nebo pažitku. Vařila tak babička, maminka a vařím tak i já, strávníci si nestěžují, zkusila jsem vařit i táhnutím asi 4h a nikdo nepoznal rozdíl, pouze jsem musela v kuchyni strávit celé dopoledne.
Mikrovlnka opravdu není to pravé. Takže udělat klasický vývar. Jinak já jsem tady již psala, že vývar dělám jedině z pečených kostí. Zdá se nám chutnější i barva je hezčí
pro Liduš - to se mi zdá hodně málo času na vaření vývaru. Podle mě u toho zase nemusíte celou dobu stát (v hospodě vařím vývar na plynu tak 24 hod - možná nějaký bezpečnostní technik by asi šílel, ale zatím jsme za 25 let nevyhořeli). Jinak finta pro všechny na barvu vývaru - slupky z cibule - těmi se barví i Velikonoční vajíčka - a vývaru dodají správnou barvu. Jinak jsem četl i recept, kde se předem restuje (opeče) i koření a ještě drcené - moc pracné.
Tak jsem se na ty vývary zeptala dvou lidí, šéfkuchaře (25 let ve Voroněži tet mnoho let v Bobycentru) a učitelky potravin a vaření z hotelovky na Charbulce.
1. V restauraci se vaří většinou vývary z prášku.
2. Když už náhodou z kostí a masa tak max. 5h. za využití tlakového kotle,. ale je to velmi zřídka.
3. Opékají se kosti zvěřinové
4. Kosti se blanžírují , spaří se a voda se vyleje.
Dělá se to proto aby se vývar nezakalil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.