Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Přesolené jídlo - co s tím?

Od: topta® odpovědí: 10 změna:

Jak udělat z přesoleného jídla jídlo přiměřeně slané? Dá se tam něco přidat, aby to zmírnilo slanost nebo ne? Díky

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

paja*

3x

Na 100% vyzkoušeno,přidat celou syrovou bramboru nebo i více podle množství připravovaného pokrmu.

 

lidka*

2x

Přesolené jídlo:
Pokažený čirý vývar snadno zachráníte syrovým bílkem, který rozkvedláte v polévce a zase vylovíte. Hustou polévku zneutralizujete s trochou mléka nebo smetany. Také do ní můžete přidat na plátky nakrájený brambor, který přebytečnou sůl nasaje. Před podáváním brambor vyndejte.
xxxxxxx

Já se snažím méně solit, dosolit se dá vždycky. Ale také se mi to někdy stalo, protože i sůl solí různě (jemná nebo hrubější, možná i různí výrobci). Mimo brambor také sůl stáhne mrkev (stáhne i pachut při připálení jídla). Ale hodně přesolené jídlo, které nelze ještě trochu naředit, to je problém.

 


1x

Jednou jsem přesolila sekanou... nechala jsem ji nakrájenou na plátky odležet do druhého dne v neosolené rajské omáčce a jedlé bylo oboje.

 

moncicak*

1x

říká se, že brambory stahují sůl takže zkusit vhodit bramboru a třeba tu sůl stáhne

 


0x

Ano. A přidat toho, čeho je tam nejvíce (vyjma soli či koření)...

doplněno 22.02.09 18:05:

Je to stále stejné... na nejasnou otázku nelze dát jasnou odpověď. Netuším, zda vaříte polévku, těstoviny nebo třeba rýži...


tak to mě taky napadlo, ale když uvařím 3 litry polévky a přesolím to, tak pak budu mít polévky 6litrů, protože tam budu muset dát několik litrů vody navíc, já jsem spíš myslel, jestli na to není nějaká vychytávka.

 

malvinka*

0x

Babské rady nabízí 2 varianty povařit syrovou bramboru či kůrku z chleba.


díky, to někdy vyzkouším.

 

giorgio

0x
Co zkusit třeba pár kapek citrónu? Stáhneme tím slanost a když to nepřeženeme, jídlo není ani kyselé. Nenahrazovat octem! A to nejdůležitější: raději aplikovat jen u polévek...

 

evabart*

0x
Ahoj, dát povařit do pokrmu syrovou bramboru, která vtáhne do sebe přebytečnou sůl.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]