Nejste přihlášen/a.
Jak udělat z přesoleného jídla jídlo přiměřeně slané? Dá se tam něco přidat, aby to zmírnilo slanost nebo ne? Díky
Přesolené jídlo:
Pokažený čirý vývar snadno zachráníte syrovým bílkem, který rozkvedláte v polévce a zase vylovíte. Hustou polévku zneutralizujete s trochou mléka nebo smetany. Také do ní můžete přidat na plátky nakrájený brambor, který přebytečnou sůl nasaje. Před podáváním brambor vyndejte.
xxxxxxx
Já se snažím méně solit, dosolit se dá vždycky. Ale také se mi to někdy stalo, protože i sůl solí různě (jemná nebo hrubější, možná i různí výrobci). Mimo brambor také sůl stáhne mrkev (stáhne i pachut při připálení jídla). Ale hodně přesolené jídlo, které nelze ještě trochu naředit, to je problém.
Ano. A přidat toho, čeho je tam nejvíce (vyjma soli či koření)...
doplněno 22.02.09 18:05:Je to stále stejné... na nejasnou otázku nelze dát jasnou odpověď. Netuším, zda vaříte polévku, těstoviny nebo třeba rýži...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.