Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové, co byste upekli na sraz spolužáků? Sraz bude v restauraci, večeře + studený raut. Koláčky s tvarohem, rolády, odpalované věnečky, trubičky? Mám představu, že by cukroví bylo na stolech na 4 talířích, každý by si bral jak by chtěl. Na poslední sraz upekla spolužačka dort, že nám nepůjčili talířky a tak jsme byli od krému ale díky tomu, že se to špatně jedlo ho víc jak půlka zbyla. Myslíte, že koláčky by byly nejlepší volba? Děkuji Lída.
A jim nevadí, že si přinesete svoje?
Pokud ne -asi bych taky zvolila koláčky s různými náplněmi nebo dvojctihodné ty u nás mají úspěch.
Nikdo nebude upatlaný a pochutnají si všichni.
Je to hospůdka kde se scházíme už 40 let, jsou schopni velmi dobře uvařit a udělat studený raut, nic ke kávě tam nedostanete a třeba druhou teplou večeři už také ne, kuchyň je zavřená. Nebudou to "3 krabice" ale opravdu jen 4 talířky (papírové) na stůl. Různé náplně určitě ne, tvaroh to jistí. Také myslím, že koláčky budou nejlepší. Když jsme byli mladší, zákusek nám nechyběl ale dnes už by si ho ke kávě každý rád dal.
Scházíme se ze ZŠ, jak vždy říkal náš třídní, chytří jste moc nebyli ale tak dobrý kolektiv jsem nikdy nepoznal.
Tak dobře, koláčky + kremrole. Já kremrole nejím ale někdo jiný je má zase rád. 2 talířky koláčků a 2 kremrolí, není to na najedení ale jen ke kávě. Díky všem.
Dobrý den, upečte cokoliv, ale rozhodně ne rakvičky a k nim žloutkové věnečky.
Ač jsou to zákusky jinak výborné, tak na tom srazu starších spolužáků by to mohlo vyvolat nepříjemný dojem blížícího se zániku . Zdravím!
Na podobnou akci jsem napekla sýrové tyčky z lístkového těsta. Koupila jsem několik těst , rozválela na pomoučeném vále na asi 3mm, potřela tu placku rozkverlaným vejcem, posypala strouhaným sýrem-tak 5 mm vrstvu, ochutila trochou papriky a kmínu. Trochu jsem to dlaní připlácala. Pak jsem placku nařezala na dlouhé pruhy 3-4 cm široké. Ty jsem opatrně stáčelado vrtule, až se závity skoro uzavřely. Kladla jsem je na suchý plech a rychle upekla. Byly z toho voňavé křupavé tyčky k vínu, ale i jen tak. Jedna kolegyně nám na akci přinesla tác plnej malejch květákovejch řízečků. Asi z fritáku.Mňam! Naše máti zas koupila ty minilaskonky v cukrárně, jako polotovar.Vyrobila krém z bešamelu a másla s trestí vlašský ořech. A měla zákusky.
já jsem svého času ohromil celou společnost, když jsem přinesl vlastnoručně upečený chleba.
urcite bych upekla nake kolacky,nebo drobne pecivo,jak se treba dela na svatby,nejsou spatne i trubicky.urcite vic vydrzi v teple nez nejake venecky
Mám dobrou zkušenost jak s transportem, tak s konzumací následujcího:
Křehké těsto - 35 dkg hladké mouky, 25 dkg tuku (Hera, ale nejlepší byl Smetol, kde je mu konec), 4 lžíce kyselého mléka (normálního a lžička citronové štávy), špetka soli. Shňácat dohromady, dobře vypracovat, hladké těsto rozdělit na dvě téměř stejné části a uložit k odpočinku do lednice. Mezitím si uděláme náplň.
Náplň - aspoň 1 kg jablek oloupat a nastrouhat, přihodit dva práškové vanilkové pudinky, 12 PL cukru, skořici, oříšky, rozinky... lze libovolně experimentovat, přidávat, ubírat... jednou jsem měla málo jablek, i přidala jsem rozvařený meruňkový kompot. Důležité jsou ty pudinky, ty nesmí chybět.
Příprava - větší díl těsta rozválíme natenko (cca 2 mm) a vyložíme jím bluboký velký plech i s okraji. Co přečuhuje, odřízneme, co chybí, nadstavíme. S těstem se dobře pracuje, placku přenáším na válečku. Do plechu vyloženého těstem vyklopíme náplň a urovnáme. Na ni položíme placku z druhé části těsta, mírně přitiskneme a pravidelně propícháme vidličkou, dělám úhledné řádky asi 2 cm od sebe. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova. Teplotami nemohu sloužit, majíc plynovou vykopávku. Po upečení necháme zcela vychladnout (pudink potřebuje ztuhnout, jinak by se to táhlo a náplň by vytékala). Okrájíme kraje a ukořistíme je pro sebe, nejsou moc vzhledné, ale ten připečený karamel... Krájíme na čtverečky nebo obdélníčky, mívám jich 7x5, pocukrujeme, lidi se po tom můžou užrat.
Nemít tam ořechy, tak se můj muž olizuje. V sobotu jsem pekla třenou, mramorovou bábovku a koláče (velké) s tvarohem a povidlama, bohužel dnes už nemám nic.
Tak maximální úspěch byly malé, tvarohové koláčky,následovaly košíčky z lineckého plněné ostružinama, krémem a zalité želatinou. Kremrole (ne linecké těsto) plněné maskarpone s pažitkou tak ty šly přímo na dračku. Jsem zvědavá, zda na příští sraz někdo napeče, mám pocit, že lidé začínají být nějak divní, nejlépe co je zadarmo a vodu z kohoutku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.