Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny .)) mám v plánu upéct makovec .) pročetla jsem spoutu receptů, ale nevím, jestli z máku mletého, nebo nemletého? Ráda bych, aby byl nezapomenutelný ))poradíte?.))děkuji moc .))
Dobrý den, nerad bych poradil špatně (a tím by se stal Váš makovec zapomenutelným), ale u nás se mák do makovce mlel. Ovšem, je to jenom vzpomínka, tak si počkejte na radu opravdu odbornou. Zdravím!
Mák se do těsta vždy používá mletý a měl by se zpařit horkou vodou, celý mák se používá pouze na zdobení běžného a jemného pečiva, nikdy se celý nedává do těst. I když existují recepty s nemletým makem, je to ale jenom experimentování a každý se rád vrátí k osvědčenému maku mletému. Chutově nesrovnatelné!
Do makového ZÁVINU mák pomlít, povařit atd. Ale do MAKOVCE nikoliv. Já udělám klasickou olejovou bábovku a přidám 2 hrsti nemletého máku .U nás to má velký úspěch. Když vyměním mléko za zakysanou smetanu, tak je makovec ještě lepší.
uska-souhlasjá dávám skoro celý sáček nemletého do"olejovky"(i když toho oleje dávám čím dál míň,než je v receptu) a spíše přidávám chia semínkanebo lněné semínko.A místo mlíka dávám sušené sojové(zajíce),mám ho moc ráda jen ho přisypu k ostatním surovinám a doliju vodu.Taky to má doma největší úspěch a taky na pročištění střev ty semínka a mák,fungují bezvadně
hrdaalena-myslím,že pěkně kecáte! mleli jsme mák dlouho a potom jsme jednou zkusili dát do buchty(makové bábovky,olejovky)nemletý a je to nesrovnatelně lepší! Nejen,že chutná lépe,není tak"mazlavý a těžký"ale stejně jako semínka,výborně pročistí střeva.
hrdaalena-jo,beru...většinou zde opravdu radíte co znáte,vítem,ale napsat"...vždy se používá..."nebo že je chut nesrovnatelná(jako že špatná)je opravdu jen Váš názor.Takže se Vám omlouvám,ale zkuste pro příště napsat "...myslím si..." nebo "...dle mého názoru...".Já to neznat,představím si pod vaší odpovědí,že se otrávím nebo mi bude přinejmenším zle,když ten mák nepomelu.není to tak je dobrý i nemletý,né-li lepší.
lucie, odpovídala jsem tazatelce( né vám) podle mých letitých zkušeností a je to můj názor, na kterém si trvám.Snažím se vždy odpvídat tak, aby moje rady byly ku prospěchu dotazovaných.Váš názor respektuji, nevyvracím vám ho i když mi vyvolal úsměv na tváři,ale hlavně bych si nikdy nedovolila napsat, že kecáte ! Holt každá pečeme jinak.Žádám vás, abyste se napříště zdržovala jakýchkoliv invektiv vůči mně.
lucie správný makovec ale není olejová bábovka a ten váš recept nemá s makovcem vůbec nic společného i když to může být dobré.
hrdaalena-nemám čas se s vámi hádat o tom co je makovec.Nemyslíte Makovník?jako Makový závin?To potom ano.Pod názvem Makovec je spousta receptů.Já teda ten olej vidím snad ve všech receptech! Možná si myslíte,že jen ten Váš je ten pravý.(nemáte i Mona Lisu?)...prostě nerada čtu,když někdo píše"...do těst se nikdy nedává..."není to pravda.Pokud vím i ten ,Makovec co koupíte jako"polotovar" (směs v krabici)tak má na zadní straně recept,kde je napsáno,že se přidá nemletý mák.Takže podle Vás je to experimentování,ale světe div se,doporučuj to zkusit i výrobce polotovarů(směsí).
Příště se tak nedurďete,zbytečné"vlny",ale pokud chcete odpovídat"jen pisatelce"tak jí pište do vnitřní pošty.Takhle to čteme všichni,proto může kdokoli reagovat.
...hrdaalena zde vyhrkla běžnou frázi,že odpovídala tazatelce a né mě,ale pokud jí vadí,že někdo reaguje na její mylnou odpověď,potom může použít vnitřní poštu.to je jako špatně?když někdo radí mylně,to nesmí nikdo říct ani slovo?hm,takové rady jsou pak cenné.Když se bude někdy opět mýlit,budu zticha-čestné skautské
Mák umlít, povařit v mléku, přidat cukr, skořici, rum, hrozinky, někdo dává i marmeládu.
No ano, máte pravdu, pletu si makový závin s makovcem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.