Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zavarene maso, omacky a polevky

Od: monika123* odpovědí: 11 změna:

Prosim, pokud nekdo zavarujete hotove jidlo a syrove maso (veprovka ve vlasti stave), uvarim, teple nacpu do sklenic do 2/3, zavarim hodinu na 100°. Druhy den té same. Ale...tu zavarenou sklenici po prvnim dnu nechate vystydnout a soupnete do lednice, nebo ji nechate proste na lince a pak zavarujete druhe kolo? Mozna stupidni otazka, ale fakt bych nerada, aby se to zkazilo

Dekuji

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Pokud zavářím syrové maso: namačkat do sklenic, s trochou soli a kmínu, 1 lžíce vody. Zavářet v zavař. hrnci 1. den 2 hodiny. Pak to vypnu, nechám v té vodě v hrnci vychladnout a druhý den znovu v tomtéž zavářím hodinu. Nikdy se nic nezkazilo. Asi se zkazit ani nestačilo.

Kdysi jsem zavářela hotová jídla, dokud syn jezdil s kamionem. Je to už dávno. Zavařila jsem mu ode všeho, co jsem vařila. On jenom přivezl prázdné sklenice /kupodivu čisté / a vzal si plné. Rajskou, koprovku, pln. papriky., guláše, polévky, svíčkovou, třeba i hrách a uzené nebo bramboráčky, ovocné knedlíky... Vše jsem narovnala do čistých vysušených sklenic, zavíčkovala a zavářela zhruba 15 - 20 minut. Tvrdil, že se mu nikdy nic nezkazilo. Asi se zkazit nestačilo. Jaga.

Známá takto jednorázově zavařila svíčkovou a další omáčky a vezla to zájezdovým autobusem do Chorvatska. Sklenice začaly během jízdy explodovat a svíčková byla po celém autobuse. Tak se obávám zavařovat jídlo, do dneška.

 


2x
Nechávám je na lince.
Druhý den zavařuji jako Vy.
Není třeba dávat do lednice.
Nebojte se toho.
doplněno 21.03.16 17:00: Rádo se stalo
Omáčky zavařuji zahuštěné.
Pokud mně toho zbyde hodně,tak je zkrátka prdnu do sklenic a zavařím.
Ale pozor,ty omáčky stačí cca 10 minutek.
monika123*

Diky

A ty omacky mohu zavarit uz zahustene? Napr. plnene papriky s rajskou.

monika123*

A jeste ty omacky, mam je nechat vystydnout, nebo rovnou varici do sklenic a zavarit? A jeste jestli napr. ty plnene papriky muzu udelat cele, nebo jen tak napul, aby se zavarovani totalne nerozvarily? Dekuji

 

veronica

2x

Přeživší spory se musí nechat vyklíčit při pokojové teplotě, protože pouze "vylíhnuté" bakterie se dají snadno zabít teplotou - při druhém ohřevu. Do 24 hodin ale ještě nestačí plně zahájit svou činnost.

monika123*

Prelozeno, nechat sklenici mezi varenim na lince.

 

alby25*

2x

Moni,

teda nechci říct, že jsem v zavařování masa borec, ale asi jsem...

Že je téměř tradicí, že když jdu někde na akci.. ty dotazy ..a že doneseš ty tvoje zavařené utopence, paštiku či vepřovku ve vlastní štávě? Jasně, že donesu...

Tak jak na to: vepřovku ve vlastní štávě dělám tím nejjednodušším způsobem : nakrájím libový bůček i s kůží (kůže musí být !) přidám i trochu plece (aby bylo více masíčka) cca na 1 kg masa 1 polévkovou lžíci řeznické soli (seženeš v každém lepším řeznictví, sůl zvaná praganda) prohňácám to nakrájené masíčko cca 1*1 cm a syrové naplním do sklenic. Pak mám veliký prádelní hrnec ve kterém jsem svého času vyvářela plíny od syna) s pařáčkem, na ten postavím ty uzavřené sklenice, zaliju vodou tak, aby byly sklenice ponořené a vařím... první den 3 hodiny, pak to vypnu... nechám v hrnci a pak na druhý den to znovu v té samé vodě vařím asi další 2 hodiny.. Pak to teprve z hrnce vytáhnu a po vychladnutí dám do lednice. Taková vepřovka fakt nemá chybu !

No a se zavařováním dalších hotových jídel to je úplně stejné... uvařím např. guláš, normálně s cibulí (prý kvasí nezavařovat, taková blbost !) Normálně uvař jídlo jak jsi zvyklá tak jak bys ho zrovna dala na talíř, jenže ty ho nechceš dát na talíř, ty chceš zavařit - tak dej do sklenic a zavařuj úplně stejným způsobem... akorát nemusíš vařit na 2x, stačí jen jednou (už je uvařeno a hotovo, ta vepřovka byla syrová) a až budeš chtít dělat paštiky či tak nějak, ozvi se... ráda poradím...

Jediná rada závěrem - kdo nic nedělá, nic nezkazí... No já dělám toho asi mnoho a zkazila jsem toho zatím velmi málo ! Spíše naopak - takže s chutí do toho !

monika123*

Skvele popsano. Moc dekuji Bydim chvili doma, chvili na chate, do toho deti, chlap...a denne stojim u sporaku a uz me to zmaha. A ted odjizdime uz ve ctvrtek, ale pulka rodiny chce byt doma, ja s muzem na chatu. Takze chci navarit a zavarit

Jinak zavarovaci hrnec nemam, proste to musim hodit do hrnce s vodou na uterku a hotovo.

monika123*

Tak ted mi rikala kolegyne, ze kdyz zavarim i s moukou, cili zahustene, ze mi to zkysne? NO, bez zahusteni to nema cenu, chlap si zahustovat omacku teda nebude

 


0x

Když to tady čtu, tak začínám tušit, "kde soudruzi udělali chybu". Já zavařuju celý život kde co, ale nikdy jsem nezavařoovala nic od jídla, až jsem dostala jednou hodně zabijačkové polévky a zavařila ji. Buď se měla druhý den ještě zavařit jednou, nebo to bylo použitými víčky, nevím, ale zkazila se. Zavařovala jsem ji na chalupě a po nějaké době jsem ji naskládala do přepravky v kufru auta a převážela domů. Jenže jsem musela prudce zabrzdit a ze zadu do mně vlítla ženská s mercedesem. Byla to pecka, kufr se otevřel a ty sklenice se rozmlátily v kufru, i po silnici. Teprve díky tomu strašnému puchu, co se linul z kufru, jsem zjistila, jak mé zavařování dopadlo. Museli jsme volat k nehodě policii a já bych se nejraději zahrabala dva sáhy pod zem. Prej, "co to vezete", když cítili ten pušinec a já se ještě musela přiznat, že to je moje polévka! Měla jsem ji taky zavařit druhý den znovu?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]