Nejste přihlášen/a.
Charlie07 odpovídá dobře.
Je to recept jako na většinu vánočního cukroví. U těchto máslových sušenek můžete zpracovávat vše najednou jak píšete v míse, nebo pokud máte, tak na velkém válu s okraji, nově se prodávají velké plachty ze silikonu. Někdo suroviny zpracovává přímo na kuchyňské lince. To se mě ale z hygienických důvodů nelíbí.
Jinak se vrátím k tomu tření, většinou se třely v míse žloutky s cukrem, citronovou štávou /kůrou/ a změklým máslem ručně vařečkou v míse, třeba i 30 minut. Dnes práci odvedou metly robota.
Každý moučník /těsto/ vyžaduje něco jiného, jak píše Babkazov. Právě proto je každé těsto jiné. My si to v dnešní době ulehčujeme a děláme většinou stále podobná těsta, skoro na jedno brdo. Vyučení cukráři by mohli vyprávět, jak je toto řemeslo náročné a mnohotvárné.
Nejdřív bych nechal dojít máslo k pokojové teplotě (to poznáte tak, že když do něj "zaboříte" prst, tak to půjde celkem snadno). Potom si odvažte hladkou mouku, přidejte k ní cukr, do mouky si nožem zamíchejte vajíčko, abyste si neupatlal(a) ruce a máslo nakrájejte na kostičky a přidejte k mouce, cukru a vejci. Rukama začněte zpracovávat, musíte jakoby vytvořit takovou kouli z másla, mouky a cukru a potom tam už na tu kouli nabalovat zbytek mouky a cukru. Proto to těsto moc nehnětte, ani dlouho nezpracovávejte, jakmile se vám vytvoří koule kompaktního tvaru, přestaňte. Jinak kdyby vás děsilo, že v křehkém těstě jsou vidět bílé tečky másla, tak je to dobře, to máslo se potom v troubě rozpustí a díky tomu to těsto bude křehké.
Každý recept má určité suroviny, váhu, stav. A také způsob zpracování. Některý recept vyžaduje máslo, některé rozpuštěné máslo. Někde se šlehá, někde hněte, někde zpracovává na vále. Každý recept má přesný postup. Proto se receptu musíte držet, ikdyž se vám to nezdá.
Stránka ve vašem odkaze nefunguje.
Inžinýrko, děkuji. Už chápu, proč se tazatel ptá tak, jak se ptá. Bez tohoto receptu to nebylo jasné. Tak to vypadalo, že chce recept vylepšovat šleháním. Příliš mnoho věcí pokládám za samozřejmé.
Babko, odkaz funguje. Jen se tam tazatelce dostal konec závorky (úplně na konci odkazu) a když si odkaz zkopíruji a vložím do adresního řádku, natáhne se mi tam i Zdroj: www.poradte.cz či jak to tam je. Takže když se ta adresa očistí, funguje. Vkládám sem.
První bych utřel máslo s cukrem, a pak bych postupně přidával mouku. Nevzniknou Vám tak hrudky. Je fakt, že na sladké moc nejsem, umím akorát palačinky, a tam taky nejdřív dávám vejce, cukr, olej, špetku soli, polohrubou mouku, a teprve pak to míchám s mlékem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.