Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenost s mražením plátků citronu a jeho uchovávání v mrazničce? Používám citron v současné době hodně často do "rychlého kompotu" z jablek, kam přidám celou skořici, hřebíček, badyán, vodu a právě citronové plátky i s kůrou. Děti ho milují (já taky), ale citrony bych potřebovala odebírat postupně, celé je hned nespotřebuju. Jablek máme hromady, citrony jsem koupila ve větším balení a teď - poraďte, prosím...
Citrón po rozmrazení "zhadrovatí". Stejně, jako zamražené vařené vejce. Citrón bych do všeho používala jen čerstvý.
Teď je období chřipek, nachlazení. Použijte do kompotu ten plátek, udělejte velikou konvici čaje a zbytek citrónu tam vymačkejte. Napijete se všichni dobrého teplého čaje, budete odolnější vůči nemocem. Piju čaj s citrónem ráno a večer.
Pokud čaj s citrónem nepijete, pak Vám citrón do těch kompotů vydrží na talířku řezem dolů v ledničce. Ale nejdéle bych ho měla 3 dny. Jaga.
Ano, přesně tak. Ale nakrájený na plátky a volně mražený se na tácek nalepí, protože je po důkladném omytí více štavnatý a jde těžko odloupnout abych jednotlivé plátky dala do krabičky. U ostatního ovoce pyto problémy nemám, myslím třeba drobné bobuloviny - angrešt, rybíz, třeba i jahody, borůvky atd. No, zkusila jsem krájet na měsíčky (samosebou i s kůrou, ta je k mému účelu dost důležitá), ale jsou nestabilní a při manipulaci si lehají . No, ale celý můj "problém" je vlastně jen prkotina. Jen jsem si myslela, že to třeba má někdo vymakané a vymýšlím už vymyšlené. Díky všem, kteří mi odpověděli. Jo, a mražení celých citronů - to jsem taky četla na netu, ale to není to, co potřebuji. Přesto taky děkuji.
Ahoj Jago. Jenomže v tom je malinký háček , pokud počítáš s vitaminem C, tak ten se snižuje okamžitě jakmile citron rozřízneš vlivem vzduchu, pak ho ještě přidáš do telé vody a už je úplně po všem. Tedy kromně kyselosti a chuti, ta setrvává. A to samé se děje při vaření, citron se tam přidává pouze kvůli jeho chuti, žádné vitamíny v něm už dávno nejsou. proto ho klidně může tazatelka i zamrazit, protože ho pak stejně hodlá vařit spolu s jablky. A opravdu jsem to četla, necucám si informace z prstu. Takže čaj s citronem proti chřipce nezabere. Ale je to dobré na chut.
Ja bych doporučil toto.
CITRON do mrazáku
V žádném případě to neberte jako lékařskou pomoc, ale pokud to pomůže jen jediné osobě, bude to stát za to.
Mnoho profesionálů v restauracích používá nebo konzumuje citron a je možné používat jej tak, aby nic nevyšlo nazmar.
Jak můžete využít celý citron bez odpadu?
Jednoduše .. dejte umytý citron do mrazícího boxu lednice. Jakmile je citron zmrzlý, celý citrón nastrouhejte (není potřeba loupat) a posypte jim vaše potraviny. Posypte whisky, vína, zeleninový salát, zmrzlinu, polévky, nudle, špagety, omáčky, rýži, suši, rybí pokrmy - cokoliv. Všechny potraviny budou mít nečekaně nádhernou chut, něco, co jste možná nikdy předtím neochutnali.
S největší pravděpodobností si jen myslíte, že citronové štávy mají mnoho vitaminu C. To už není úplná pravda. Co je hlavní výhodou použití celéh citronu kromě zabránění jeho plýtváním a přidávání nové chuti? Citronové slupky obsahují 5 až 10krát více vitamínů než samotná citronová štáva. Ano, to je to, co je plýtvání, ale od této chvíle tento jednoduchý postup zamrznutí celého citronu pomůže zkonzumovat všechny živiny a ještě mnohem zdravěji. Je také dobré, že citronové kůry jsou schopny z těla odstranit
zdravotně závadné toxické prvky.
Takže dejte citron do mrazáku a pak každý den s ním posypejte svá jídla. Je to klíč k tomu, aby byly vaše potraviny chutnější, a vy budete žít zdravěji a déle! To je tajemství citronu! Lepší pozdě než nikdy!
Překvapující výhody citrónu: citron (citrus) je zázračný produkt, zabíjí rakovinné buňky. Je 10.000krát silnější než chemoterapie.
Proč o tom nevíte? Protože laboratoře mají zájem dělat syntetickou verzi, která jim přinese obrovské zisky. Nyní můžete pomoci příteli v nouzi tím, že mu dáte vědět, že citronová štáva je prospěšná v prevenci onemocnění. Jeho chut je příjemná a nepřináší strašlivé účinky chemoterapie. Kolik lidí zbytečně zemře při tomto přísně střeženém tajemství jen proto, aby nedošlo k ohrožení multimili-onářských velkých společnosti?
Jak víte, jsou známy citronovníky s více odrůdami citronů a limetek. Můžete jíst ovoce různými způsoby: můžete jíst řízky, džusy, připravené nápoje, sorbety, pečivo, atd. Má mnoho ctností, ale nejzajímavější je efekt, vyvolán u cyst a nádorů. Tato rostlina je osvědčeným lékem proti rakovině všech typů. Někteří říkají, že je velmi užitečný ve všech variantách rakoviny a je považován i jako antimikrobiální spektrum proti bakteriálním infekcím a plísním, účinný proti vnitřním parazitům a červům, reguluje krevní tlak, který je příliš vysoký, je antidepresivem, bojuje proti stresu a nervovým poruchám.
Zdroj těchto informací je fascinující:
pochází od jednoho z největších výrobců léků na světě, který říká, že po více než 20 laboratorních testech od roku 1970 extrakty ukázaly, že ničí zhoubné buňky ve 12 druzích rakoviny, včetně rakoviny tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a slinivky břišní.
Sloučeniny tohoto stromu ukázaly 10000 krát lepší výsledky než produkty Adriamycin, drog běžně používané v chemoterapii na celém světě, který zpomaluje růst nádorových buněk.
A co je ještě více udivující:
tento typ léčby s extraktem z citronu pouze ničí zhoubné rakovinné buňky a nemá vliv na zdravé buňky.
Já osobně dělám tento rychlý kompot také akorát s tím rozdílem, že do vychladlého kompotu nakapu čerstvou štávu z citronu. Máte zaručeně uchovaný vitamin C. Jinak citrony i větší množství lze běžně uchovat delší dobu jen v ledničce a spotřeba snad nemusí být jen určená na ten kompot, ne?
Děkuji za všechny rady i názory. Jen pro upřesnění - do toho mého kompotu dávám citrony i S KŮROU právě pro chut i té kůry. Samozřejmě důkladně omyté. Citrony už jsou zmrazené, nakrájené na čtvrtky a v krabičce. Snad půjdou zmrzlé dělit na menší kousky . .
Aleno, to je pravda, ale ten kompot se musí konzumovat ihned. Jakmile se nechá stát a bude se jíst později, tak už tam nejsou vitamíny žádné. Vitamín C je jeden z nejchoulostivějších vitamínů. Stačí rozříznout citron kovovým nožem a už je to špatně...
Nečetla jsem vše, jen v rychlosti. Citron i pomeranč do mrazáku dávám, krásně pak citrusy celé nastrouháte, přidávám do těsta, do čaje, do karafy s vodou a do jablečného kompotu. Vitamíny jsou mi fuk, jde mi o výbornou chut.
Já ještě doplním: V mém případě při výrobě toho "rychlého kompotu" nejde jen o vitamíny. Pokud mám jablek dost (a jako že mám dost ze zahrady vždy), velmi často dělám takový ten jablkový dezert, jehož základem je vždy ten zmiňovaný kompot. Zavařený s vanilkovým pudinkem a proložený piškoty, vychlazený, ale i ještě vlažný - to je u nás dezert velmi oblíbený všemi - od nejstarší po nejmladší generaci. No a tam těch vitamínů, jak je všichni zmiňujete, taky moc není. Ale chut citronu i s kůrou, ta tam dělá divy. Tak to máme rádi a tak to dělám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.