Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaké sádlo na cukroví sádlovky?

Od: sadlovky odpovědí: 12 změna:

Ráda bych překvapila svou sestru a upekla cukroví sádlovky. Nikdy jsem je nedělala a tak nevím v obchodě, jaké sádlo koupit, prosím poraďte.

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®

0x

Dobrý den, dle receptu viz odkaz jde o tu bílou kostku (bez škvarků). Zdravím!

recepty.cz/...

 


0x

No já být Vámi, tak si raději koupím kilo syrového sádla, nakrájím na kostičky a vyškvařím si sádlo sama. Máte pak ještě i ty škvarky a můžete vyrobit i škvarkové cukroví. Nebo z nich udělat slané pečivo na Silvestra. Je výborné...

 

bez

0x

já je dělala z toho nejlevnějšího sádla z Kauflandu. Nejdůležitější je péct na 50-100°C maximálně

nikdo*

Taky se nám nejlépe osvědčilo sádlo Lando z Kaufu.

 

uska*

0x

Jakákoliv kostka vepřového sádla v PAPÍRU je vhodná, ne v kelímku. Z domácího sádla si tak nedaří, těsto je řídké a lepí se. Asi v kupované kostce je nějaké tužidlo, či co. Peču na 150 st. 18 - 20 minut dle velikosti koláčků.


doplněno 15.12.15 12:41:

Vaše uváděné sádlo neznám, kupne nejobyčenější, toto mám prověřené. např.

akce.najdislevu.cz/...

 

sadlovky

Takže tedy např. co má být nyní od čtvrtka v Penny letáku "Sádlo Řezníkův talíř škvařené" to nebude asi ono, že?

 

lidus*

0x

Domácí je domácí, normálně je dělám z něj, u nás se dá občas koupit ve vaničce v masně ale sádlové koláčky se dají udělat i z kostky sádla Vepřové sádlo-Škvarená mast, o víkendu jsem je pekla.

Toto je recept po mé prababičce: 7dkg rozpuštěného sádla, 7 dkg mletý cukr, 10 dkg hladká mouka, 3 dkg kakaa. Vše zpracujeme, nechápe chvíli v lednici-nesmí být moc ztuhlé, tvoříme malé kuličky do nichž děláme důlek a do něj dáme rybízovou marmeládu, pečeme ve zcela vlahé troubě.

doplněno 15.12.15 12:54:

To je přesně ono, odkaz "Usky".

 


0x

Nejlepší je samozřejmě doma škvaené po pohřbu prasátka!Ale jinak je dobré sádlo v Kaufu zn.Lando-bravčová mast,vepřové sádlo.Je stejně dobré jako když škvaříval sádlo po zabíjačce otec-nikdy k tomu nikoho nepustil!

PS-máma toto sádlo dávala i do klasických buchet!žádné umělě ztužené tuky,jen sádlo!A jaké byly,jen se hooodně rychle kazily-v bříšku!

 

sadlovky

Děkuju a zítra se tedy vydám na nákupy, ještě akorát se rozhoduju, zdali následně plnit povidly a nebo (rybízovou) marmeládou? Nevím, které z toho koupit. U marmelády se obávám větší pravděpodobnosti tekutosti a tak to zatím vyhrávají povidla

uska*

S povidlama jsem je nikdy nechutnala. Já zdobím marmeládou až po upečení a nechám je v pokojové teplotě jeden den zaschnout, aby se marmeláda nelepila. Upečená marmeláda je hodně tmavá narozdíl od čerstvé.


doplněno 17.12.15 14:11:

Důlek dělám koncem vařešky skoro až na dno, plním po upečení.

lidus*

Já plním před pečením rybízovou marmeládou, pro tyty účely ji vaří maminka a nepřidává žádné ztužovače a podobně,vaří jen s cukrem na chalupě na sporáku kde se topí a vaří půl dne, je krásně hustá. Ještě mi v sádlových koláčcích chutná marmeláda dřínková, je taková trpko sladká.

 

sadlovky

Tak upečeno, co jsem četla recenze, často se roztékaly, nebyl můj případ, pouze trošku popraskaly, ale tak asi to bude zvolenou teplotou cca 150 stupňů. Jen pro příště bych se tedy zeptala, kdy jsem vytvořila důlek a dala péct, se mi přesto jako by nafoukly - důlek byl patrný, čím tím pro příště předejít? Menšími kuličkami - měla jsem je velikostně cca 2-2,5cm? Nebo větší otvor - hluboký bych řekla, že byl dostatečně?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]