Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám dotaz? Potřebuju, na svatbu naší dcery, udělat 30 porcí kuřecích, 30 porcí vepřových řízků, nevím vůbec kolik masa? A stejný problém, mám u bramborového salátu. Budu, moc ráda, když poradíte. DěkujI Lenka
Budu si myslet, že máte cca 50 hostů. Já bych dělala řízky menší tak 100gr a každému dala na talíř 2 , jeden kuřecí + jeden vepřový i pokud to bude formou rautu, dělala bych řízky menší a raděj víc. Bramborový salát -plný kbelík brambor, 5 ¨velkých mrkví, dva celery, 4 cibule, 10 větších kyselých okurků a 4-5 velkých majonez (dáte 4 zamícháte a,když tak přidáte) 10-15 vajec na tvrdo. Je lepší aby vám salát zbyl, kdyby chybělo je to horší. Pro 50 lidí jsem na narozeniny měla 1,5 plných kbelíků, zbyde-li, můžete ho dát na misce na rautový stůl, někteří si ho brali i k pečenému masu, grilovanému kuřeti. Nepřidávejte si práci, salát s jogurtem to není slavnostní salát, udělejte jen jeden druh.
Do salátu domácí majonéza tak to je super.Tady je recept:225-250ml olej,PL hořčice.KLocet.KL cukr.špetka soli, špetka pepře a jedno celé vejce.Tyto ingredience dáme do úzké nádoby a tyčovým mixérem na největší rychlost vyšleháme. Trvá to asi 5s.Poznámka:včechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu a mixérem taháme nahoru a dolu.Olej by měl být řepkový olivový není moc vhodný.
Počítejte tak 200-250gr na osobu vepřového, u kuřecího to spíš spočítejte podle kusů. Pokud to budete dělat z prsních řízků, tak po očištění uděláte tak dva řízky z jednoho kusu prsou. A salátu počítejte tak 150-250gr na osobu. Tady se to bude hodně lišit, podle toho, jak je kdo "žravej". Chlapi víc, ženský míň.
Ale stejně si myslím, že na svatbu, kde se často potom hodně pije, bych nabídl i brambory. Ta majonéza není zrovna nejlepší pod alkohol. At si hosti vyberou.
Doporučuju naložit řízky alespoň na dvě hodiny(čím déle tím líp) do jogurtu, ve kterém rozmícháte: na 1/2kg jogurtu, lžíci škrobu, 1 vejce, sůl pepř. Před přípravou už jen obalit ve strouhance a okamžitě smažit. Takto udělané řízky jsou mnohem štavnatější, než udělané klasicky v trojobalu.
doplněno 04.10.15 19:52:S tím odlehčeným jogurtovým salátem si dělejte, jak uznáte za vhodné. Já patřím k lidem, kterým to nechutná, a tvrdíme, že to chutná jen tvůrci,hi. Ale jen Vy víte kdo-jací hosté přijedou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.