Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zapoměl jsem namočit hrách

Od: junkers* odpovědí: 15 změna:

Je devět hodin, k vobědu musím udělat hrachovou polívku, protože jsem to neprozřetelně slíbil, hrách se sice už (5 minut ) máčí ve vlažné vodě, ale asi do 11, kdy už ho budu muset začít vařit to asi nebude stačit, co?

Potřebuju radu, jak měkutí urychlit, mám tu sodu, co kdybych jí tam hodil?

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

iv®

2x
Papinak nevlastnite? Lzicku sody pridat muzete, ale obavam se ze polevka bude pozdeji nez ve dvanact...
junkers*

A jo, papiňák. Tak ten nemám, no. Už jsem opatrně rozhlásil, jestli nevadí oběd v jednu. Prej, že ne.

 

ben®

2x

Dobrý den, já bych použil mixér - ale, nejsem kuchař (spíše kuchyňský kutil a inovátor). Zdravím!

 


2x

Hrách se koupí loupaný a neloupaný. Neloupaný bývá zelený,loupaný žlutý. Ten je uvařený natotata. Ještě jsem kdysi někde viděla balíčky s nápisem Předvařený hrách, i ten by se asi dobře uvařil.

Klasický zelený se k obědu neuvaří. Namáčím večer, polévku z něj vařím druhý den.

Dneska udělejte jakoukoliv jinou rychlou - květákovou, kapustovou, pórkovou, cibulačku...a ten namočený hrách si nechte na zítra. Zítra už bude polévka o něčem jiném. Jaga.

 

eulalie*

1x

Dobrý den a jaký hrách máte? Zelený, nebo žlutý? Ten žlutý je někdy uvařený raz dva i bez namočení, i když není předvařený. Já bych ten hrách už nemáčela, ale dala normálně vařit do vody. A možná, že polívka bude klidně i ve poledne.

 


1x

Já nenamáčím ani čočku.. max na hoďku-dvě.

Já luštěniny najím.Maximálně fazoli,čočku a hrách.

Čočka se přece nenamáčí ,,je uvařena za půl hodiny a žlutý hraách také..

 

joudic*

0x

u hrachu to tolik nevadi (u fazoli dost), jinak v papinaku je hrach za hodinu uplne na maderu i bez mixeru kdyztak to dejte na plne pecky a s poklici a dolevejte vodu

 


0x
Žlutý se nemusí a je za cca půl hodiny uvařen,zelený by se.měl máčet,bez trvá uvaření hodinu a půl (nezkoušel jsem-vyčteno!)

 

junkers*

Dík za rady. Je to zelený hrášek lagris. Vono už to bude pomalu čtyři hoďky, dal jsem to pomalu vařit, osmažím slaninku, oloupu česneček, a ve dvě to bude. To Ben: Mixérek mám, bez něj by právě hrachovka nešla ani udělat. Myslím si.

Tak teď ještě rozdělím bodíky, škoda, že mám jen tři možnosti.

Napíšete-li zelený hrášek, pak každá z nás chápe hrášek mražený nebo v plechovce. Když je v sáčku, sušený, pak je to hrách. Nezapomeňte přidat česnek a možná i majoránku.

junkers*

Česnek dávám celou hlavu, majoránky pytlík. Obecně mám vysokou spotřebu majoránky, sypu to tam po pytlíkách, do fr. br., jater s kečupem, bramboráků a do tý hrachovky. Pak ještě trochu pepře, a přiměřeně osolit až na konec.

 

klikk

0x

to je do pořadu prostřeno?

 

junkers*

0x

No, tak nakonec byl oběd ve dvě odpoledne. Ale vzhledem k tomu, že předtím probíhaly ještě nějaké aktivity, tak to vůbec nevadilo a polívka byla supr - čupr. Čerstvou houstičku k tomu a nemělo to chybu.

Do žádnýho tv pořadu to nebylo, já si takhle vařím běžně, od té doby, co ode mě utekla ta hydra, se kterou jsem se oženil tak žiju sám s dcerou, ta tu má kamarádku a těm jsem slíbil tu hrachovku.

Tak teď nevím, co budu vařit ve čtvrtek, asi se s nima poradím.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]