Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co je himalájská sůl?

Od: clayman® odpovědí: 5 změna:
Dobry den,
budu objednavat nějaké koření, protože v obchodě jsou sáčky po 30g poněkud předražené. V nabídce je i himalájská sůl. Moc se toho u ní nepíše.
Himalájská sůl je čistě přírodní krystalická sůl. To znamená, že byla pouze vytěžena, usušena na slunci, omyta a šetrně semleta na potřebnou hrubost.
Poznámka že dodá jídlu šmrnc. To mi nestačí... má nějakou chut resp jinou než běžná popř mořská?
Díky za zkusenosti.
PS: grilovací koření koupené v obchodě stojí 30kč za 35g. U korenaru 30kč za 100g... a bez glutamatu.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

lidus*

1x

Nejsem Rokefeler mě obyčejná stačí ale mám přátele a u těch jsem měla na dosolení černou a růžovou himalájskou sůl, drobné krystalky v mlínku, zdůraznili jak je to úžasná věc a přidali nemletý pepř a čili co si dovezli z Afriky. Jelikož jsem "buran" tak mi ta sůl chutnala divně a rovněž divně vypadala.

doplněno 08.05.15 21:11:

Já vám asi nerozumím, sůl je prostě sůl, ta růžová je taková jemnější slannost, černá údajně chutná po vařených vejcích, mě chutnala prostě slaně. To by se tu asi musel najít fajnšmekr aby vám přesně odpověděl, mě tyto soli přišly jen jako, že dám na stůl něco exotického a ujistím ostatní jak je to úžasná a zdravá věcička.

Himalájskou sůl s eukaliptem si dávám do koupele, k jídlu nevhodná ale nádherně voní a krásně si v ní odpočinu.

jjjjjjjj

Černá sůl má specifickou chut připomínajíci vajíčka přidává se do již hotových pokrmů, nesmí se vařit.

doplněno 09.05.15 16:29:

Docela vtipné uvedu příchut černé soli po vejcích ve 20:18 a ve 21: +- za mou odpověď je někdo ohodnocen

Za opsání odpovědi?

 

rv*

0x

Já mám pocit, že jakákoliv sůl byla kdysi slanou mořskou vodou.


Příměs v soli může být jako "koření" a mě zajímá jakou má chut

 

host*

0x

Čistě přírodní je nejen himalájská sůl, ale i jiné druhy soli kamenné těžené ze země jako nerost, nebo sůl mořská těžená odpařováním z mořské vody. Rafinovaná sůl je sůl přečištěná tak, že je v ní jenom NaCl, bez dalších minerálních látek, které také důležité. Aby se některá sůl neslepila, tak se doplňuje dalšími látkami a drží tvar pěkných kuliček. Sůl také vzniká chemickou výrobou, snad jako odpad, podobně jako destilovaná voda je odpad nějaké chemické výrobě (silon), ale tato sůl se používá například jako posypová sůl na silnice a možná to podle chuti nikdo nepozná. Takže ani s obyčejnou kuchyňskou solí to není jednoduché.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]