Nejste přihlášen/a.
Nejsem Rokefeler mě obyčejná stačí ale mám přátele a u těch jsem měla na dosolení černou a růžovou himalájskou sůl, drobné krystalky v mlínku, zdůraznili jak je to úžasná věc a přidali nemletý pepř a čili co si dovezli z Afriky. Jelikož jsem "buran" tak mi ta sůl chutnala divně a rovněž divně vypadala.
doplněno 08.05.15 21:11:Já vám asi nerozumím, sůl je prostě sůl, ta růžová je taková jemnější slannost, černá údajně chutná po vařených vejcích, mě chutnala prostě slaně. To by se tu asi musel najít fajnšmekr aby vám přesně odpověděl, mě tyto soli přišly jen jako, že dám na stůl něco exotického a ujistím ostatní jak je to úžasná a zdravá věcička.
Himalájskou sůl s eukaliptem si dávám do koupele, k jídlu nevhodná ale nádherně voní a krásně si v ní odpočinu.
Čistě přírodní je nejen himalájská sůl, ale i jiné druhy soli kamenné těžené ze země jako nerost, nebo sůl mořská těžená odpařováním z mořské vody. Rafinovaná sůl je sůl přečištěná tak, že je v ní jenom NaCl, bez dalších minerálních látek, které také důležité. Aby se některá sůl neslepila, tak se doplňuje dalšími látkami a drží tvar pěkných kuliček. Sůl také vzniká chemickou výrobou, snad jako odpad, podobně jako destilovaná voda je odpad nějaké chemické výrobě (silon), ale tato sůl se používá například jako posypová sůl na silnice a možná to podle chuti nikdo nepozná. Takže ani s obyčejnou kuchyňskou solí to není jednoduché.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.